Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 47 (8576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț: „71% din bugetul orașului pentru acest an este alocat pentru investiții”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a declarat că orașul beneficiază anul acesta de cel mai consistent buget pentru dezvoltare și investiții. Vasile Iliuț a arătat că nu mai puțin de 71% din bugetul orașului Vicovu de Sus pentru anul 2024 a fost alocat investițiilor. „Așa cum rezultă din indicatorii supuși analizei și aprobării, este un buget în creștere față de anii anteriori, în care pentru secțiunea de dezvoltare s-a alocat un procent de 71% care ne oferă siguranța finalizării tuturor proiectelor aflate în diferite stadii de implementare, suma totală alocată investițiilor fiind de 57 de milioane de lei. Iar per ansamblu, bugetul total al primăriei este cu 7% mai mare decât cel de anul trecut”, a spus Vasile Iliuț.

El a arătat că prioritatea pentru acest an va fi asfaltarea și betonarea străzilor, aici având întâietate acele străzi pe care s-a lucrat la proiectul de extindere a rețelelor de apă și canalizare. Primarul din Vicovu de Sus a precizat că primăria va implementa un proiect pentru asfaltarea a nu mai puțin de 18 kilometri de străzi din această oraș. „Proiectele sunt pregătite, urmează să scoatem la licitație, dar noi deja avem alocate sumele pentru asfaltare și betonare. În același timp trebuie spus că s-au început lucrările și la centura orașului Vicovu de Sus, acele două tronsoane de drumuri cu o lungime de 10 kilometri. Pe primul tronson terasamentul este aproape finalizat, urmează să vină cu stratul de beton, iar pe al doilea tronson se degajează terenul, urmând să înceapă lucrările la terasament. Suntem în grafic și până în toamnă cel târziu cu siguranță se face. Deci în total vorbim de 28 de kilometri de drumuri asfaltate și betonate de care Vicovu de Sus va beneficia anul acesta”, a spus Vasile Iliuț.

El a făcut referire și la marele proiect cu fonduri europene pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din oraș, unde lucrările au ajuns la un procent de realizare de 35%. „Pe lângă acest proiect avem o altă investiție tot pentru extinderea rețelei de apă și canal printr-o finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, de 30 de milioane de lei. Vrem ca prin acest proiect să realizăm o rețea de captare și de stocare a apei pentru zona Bivolărie, plus construcția a încă aproximativ 20 de kilometri de rețele de apă și canalizare. Vrem ca prin acest proiect zona Bivolărie să fie independentă din acest punct de vedere al distribuției apei potabile, prin captarea apei din lunca râului Suceava și stocarea ei într-un bazin de apă de aproximativ 400 de metri cubi”, a declarat primarul orașului.

 

  • În Vicovu de Sus vor începe lucrările pentru construcția rețelei de alimentare cu gaz metan

 

Vasile Iliuț a mai precizat că o altă investiție importantă este cea pentru construcția de trotuare și piste de biciclete în mai multe zone ale orașului. Vasile Iliuț a afirmat că trotuarele vor fi construite în primul rând în zonele Laura și Plai, pentru a asigura astfel siguranța copiilor care merg spre unitățile școlare, lucrările urmând să fie finanțate de la bugetul local. Iliuț a adăugat că în linie dreaptă a intrat și proiectul pentru construcția pistelor de bicicletă, lucrările urmând să înceapă în această primăvară.

„Pistele de bicicletă vor fi construite pe străzile Calea Bucovinei, str. Ștefan cel Mare, Calea Cernăuți, precum și șapte kilometri în parteneriat cu Primăria Putna, o legătură între cele două comune. Vom avea în total nu mai puțin de 25 de kilometri de piste de bicicletă, din care 22 kilometri în Vicovu de Sus și trei în comuna Putna”, a declarat Vasile Iliuț.

Un alt proiect important amintit de acesta este cel de pentru construcția unei magistrale de gaz pentru alimentarea orașului Vicovu de Sus, valoarea acestuia fiind de opt milioane de euro, iar lucrările vor începe în cursul acestui an. Primarul din Vicovu de Sus a precizat că printre proiectele care urmează să intre în realizare sunt cele pentru construcția unui centru de colectare a deșeurilor cu aport voluntar, reabilitarea a opt clădiri în care funcționează unități de învățământ, precum și reabilitarea unui pod afectat de inundații care face legătura între zona Laura și comuna Putna. Iliuț a subliniat faptul că la finalul săptămânii trecute a început furnizarea echipamentelor moderne pentru dotarea unităților școlare din Vicovu de Sus printr-un proiect cu fonduri europene. El a precizat că la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” au ajuns primele 65 de table interactive, iar în perioada următoare vor sosi și celelalte echipamente IT de ultimă generație. Nu în ultimul rând, Vasile Iliuț a spus că primăria va finanța construcția unui teren de sport cu suprafață sintetică de joc în zona campusului școlar din oraș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț: „71% din bugetul orașului pentru acest an este alocat pentru investiții”.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Vicovu de Sus, Vasile Iliuț: „71% din bugetul orașului pentru acest an este alocat pentru investiții”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei