Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 47 (8576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie pe esplanada centrală

Reclamație de ultraj după ce trei polițiști locali ar fi fost loviți în timpul unei altercații în centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii locali care patrulează în zona centrală a municipiului Suceava au periodic probleme cu tineri sau mai puțin tineri agresivi, care vociferează, nu le recunosc calitatea de polițiști și refuză să se legitimeze. Sunt și situații în care aceste clinciuri degenerează, ultimul având loc în noaptea de 10 spre 11 februarie, când trei polițiști locali au fost agresați după ce au intervenit la un scandal în care erau implicați mai mulți tineri care băuseră la localurile centrale și care, afară, pe esplanadă, își reglau conturile.

Încercând să aplaneze conflictul, polițiștii ar fi încasat și ei mai multe lovituri.

Conducerea Poliției Locale Suceava a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, unitatea de parchet competentă să ancheteze, prin procuror, faptele de ultraj (agresarea unui om al legii aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu).

Deocamdată, procurorii nu au luat vreo decizie privind reclamația de ultraj. Din informațiile noastre, cei trei polițiști locali au dat declarații detaliate cu privire la cum s-au petrecut lucrurile. Se pare că există o reclamație de agresiune depusă și împotriva polițiștilor locali.

Lipsa unor imagini video care să surprindă agresiunile face ancheta mai dificilă. 

Acest caz punctual rămâne de văzut cum va fi soluționat, dar ce este cert e că sunt cazuri concrete și recente în care agresori ai unor polițiști locali din Suceava au fost puși sub acuzare și trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Chiar dacă este vorba de polițiști locali, care nu sunt încadrați în structurile MAI, infracțiunea de ultraj există și în cazul lor.

Sunt și două dosare penale de ultraj asupra unor polițiști locali care s-au finalizat cu pedepse definitive.  

Un exemplu concret despre care a scris Monitorul de Suceava este un caz din luna aprilie a anului trecut. În jurul orei 3.00 din noapte, un polițist local, aflat în patrulă, se afla în căutarea unui individ care provocase distrugeri pe esplanada Sucevei, iar în zona ușii de acces în clubul din Casa de Cultură Suceava s-a intersectat cu un tânăr pus pe scandal. Fără a exista nici un fel de clinci între cei doi, agresorul a început să îl lovească cu pumnii pe polițistul local.

Au fost și imagini care au surprins agresiunea, iar pe acestea s-a putut observa cum inculpatul a lovit susținut, cu pumnii, ca la box. După ce s-au făcut audieri, s-au studiat imaginile video și polițistul a fost examinat medico-legal, într-un cuvânt după ce s-a adunat probatoriu, inculpatul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de ultraj și reținut în arest.

Conform certificatului medico-legal, polițistul local a suferit leziuni care au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Agresorul a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare pentru ultraj și 9 luni de închisoare pentru infracțiunea de evadare (a încercat să fugă din sala de judecată), pedeapsa rezultantă stabilită de judecători fiind de 1 an și 6 luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reclamație de ultraj după ce trei polițiști locali ar fi fost loviți în timpul unei altercații în centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reclamație de ultraj după ce trei polițiști locali ar fi fost loviți în timpul unei altercații în centrul Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei