Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 47 (8576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Clubul Rotary Fălticeni

„Împreună, pentru o lume mai bună!”, la Cornu Luncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 23 februarie, s-a finalizat o nouă etapă din proiectul districtual „Educație pentru noua generație” realizat de Clubul Rotary Fălticeni, în colaborare cu Rotary District 2241 România și Republica Moldova și cu o serie de parteneri locali. Proiectul se adresează copiilor și profesorilor din mediul rural și are ca obiectiv dezvoltarea educațională și culturală a copiilor, în special a celor cu o situație social defavorizată. Cea de-a treia activitate „Împreună, pentru o lume mai bună!” a avut ca temă formarea și dezvoltarea, pe plan personal și civic, a unui mediu incluziv, nediscriminatoriu și rezilient.

Ca și în cazul celorlalte activități, au participat elevi ai școlilor gimnaziale din comuna Cornul Luncii, grupurile țintă fiind formate din câte 36 de elevi din medii dezavantajate socio-economic și elevi de etnii diferite, care au conștientizat că, prin prisma drepturilor și accesului de resursele de învățare, suntem, cu toții, egali.

Ghidați de Maria Adriana Nichitean, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava, elevii din Cornu Luncii au descoperit valențe personale și valori comune pe baza cărora să poată construi relații interpersonale de calitate, în mediul educațional și social în care trăiesc. Sub deviza „Toți diferiți, toți egali!”, s-a pus accent pe activități de autocunoaștere, de cunoaștere a celorlalți și de dezvoltare personală, reușindu-se evidențierea aspectelor care îi diferențiază pe elevi, dar și a elementelor comune, prin care sunt acceptați și se integrează la nivelul colectivelor din școală. Feedback-ul oferit de elevi a fost unul foarte bun, aceștia apreciind exercițiile interesante la care au fost invitați să participe.

 

Acceptarea diversității și diminuarea inechităților

 

Mărturiile scrise, oferite de o parte dintre elevi, sunt dovada faptului că și această activitate, derulată sub deviza „Împreună, pentru o lume mai bună!”, și-a atins scopul.

„A fost o activitate foarte frumoasă: am desenat și am descoperit că îmi place să desenez. Doamna consilier educativ ne-a vorbit calm și frumos; ni s-au oferit dulciuri cu cea mai mare bunătate. Cu ajutorul nostru, putem face o lume mai bună!”, a precizat Maria Stănescu – clasa a VI-a.

„Mi-a plăcut totul la activitatea de astăzi: prezentarea, jocurile, fișele, sarcinile și... dulciurile. A fost ceva frumos pentru care vă mulțumesc!”, consideră David Cora – clasa a V-a.

„O activitate care mi-a adus o stare de bine prin vocea calmă a doamnelor prezente. Mi-a plăcut exercițiul <Autobuzul>, deoarece ne-a ajutat să descoperim că avem lucruri în comun și cu ceilalți colegi din clasa paralelă sau cu cei din clasele a V-a”, ne-a mărturisit Giulia Zimbru – clasa a VI-a.

Așa după cum precizat prof. Maria Verdeș, directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Blănaru” Cornu Luncii, acestea sunt „activități de dezvoltare personală pentru sprijinirea unui demers de calitate a învățământului din mediul rural, de conștientizare și acceptare a diversității și de diminuare, până la eliminare, a inechităților care persistă în mentalul colectiv”. 

Prin astfel de acțiuni, membrii Clubului Rotary Fălticeni dovedesc, încă o dată, că sloganul „Service above self” (A servi mai presus de sine) îi însuflețește și îi determină să fie aproape de comunitate, promovând valori perene, care susțin speranța în această lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Împreună, pentru o lume mai bună!”, la Cornu Luncii.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Împreună, pentru o lume mai bună!”, la Cornu Luncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei