Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 feb 2024 - Anul XXIX, nr. 47 (8576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Agriculturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei i-a solicitat premierului României, Marcel Ciolacu, demiterea ministrului Agriculturii, Florin Barbu, și a celorlalți oficiali responsabili pentru faptul că nu s-a făcut cântărirea produselor din Ucraina care intră în țară prin Vama Siret. Doru Acatrinei i-a transmis o interpelare premierului în care arată că din anul 2022, în Vama Siret, cântărirea mărfurilor care au intrat în țară, fie că erau ucrainene, fie că erau de altă natură, nu s-a mai făcut. „Astfel, cantitatea reală de cereale intrate în România prin această vamă este total necunoscută, a declarat purtătorul de cuvânt la Companiei Naționale de Drumuri. Reamintim că una dintre primele revendicări ale fermierilor a fost concurența neloială a cerealelor ucrainene care nu sunt cântărite la intrarea în țară și nu au rigorile UE privind pesticidele și invadează piața românească, deși sunt produse extracomunitare”, a arătat Acatrinei.

El a adăugat că spre deosebire de alți ani, când „traderii” începeau să avanseze oferte pentru recolta din noul an către fermieri încă din decembrie, în 2024 s-a întârziat mult. „De fapt, sunt prea puțini fermierii care au fost contactați. Prețul oferit, însă, este departe de așteptările agricultorilor, care spun că este imposibil să mai continue în aceste condiții. Fermierii sunt debusolați de-a dreptul, pentru că nu s-au mai întâlnit cu o astfel de situație, iar problemele lor pornesc, în primul rând, de la explozia costurilor de producție pe fondul războiului din Ucraina, precum și de la mărfurile intrate din Ucraina”, a precizat deputatul AUR de Suceava.

El a mai adăugat căautoritățile române au declarat de multe ori că aceste cereale doar tranzitează România și nicidecum nu rămân în țară, însă realitatea din piață dovedește contrariul. Doru Acatrinei a precizat că de la 1 mai 2023, când s-a interzis importul de marfă ucraineană, și până în prezent, „au tranzitat” România volume de 15,8 milioane de tone de cereale, iar în total, din 15 martie 2022 și până la acest moment, este vorba de 34,8 milioane de tone de marfă ucraineană. „Este o realitate negată de autorități, ca să nu mai vorbim de modul în care se aplică măsurile cu privire la supravegherea tranzitului de mărfuri intrate din Ucraina”, a încheiat Doru Acatrinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Agriculturii.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Deputatul AUR de Suceava Doru Acatrinei solicită demiterea ministrului Agriculturii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei