Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 6 (8535)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ger zi și noapte

Creștere de peste 30 la sută a energiei termice consumate în sistemul centralizat din Suceava, pe fondul ciclonului polar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul de frig, cu temperaturi înregistrate de până la minus 15 grade Celsius la Suceava, dar cu valori resimțite de până la minus 24 de grade Celsius, din cauza condițiilor meteo, a dus la o creștere semnificativă a consumului de energie termică în toate locuințele, indiferent de sistemul de termoficare.

Pentru cei racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului, atât populație cât și agenți economici, creșterea consumului de energie termică este de aproximativ 30% comparativ cu cât s-a furnizat în perioada similară de săptămâna trecută.

Astfel, dacă în perioada anterioară instalării ciclonului polar consumul de gigacalorii, produse la centrala de termoficare pe biomasă Bioenergy, transportate și furnizate de Thermonet, era la o medie de 680-700 gigacalorii pe zi, în ultimele două zile, consumul pe municipiul Suceava a crescut la aproape 1.000 de gigacalorii pe zi.

„Sistemul a făcut față bine creșterii consumului de energie termică cu aproape o treime, nu sunt înregistrate avarii, dar dacă apar fluctuații puternice ale temperaturilor zi-noapte, crește riscul apariției unor probleme”, a precizat directorul Thermonet Suceava, Mugur Corlățan.

În alte localități din țară, creșterea bruscă a necesarului de energie termică furnizată, pe fondul gerului, a dus la apariția unor probleme grave.

De exemplu, circa 1.000 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la magistrala Grivița, cel mai afectat fiind Sectorul 1, dar probleme înregistrându-se și în sectoarele 2, 5 și 6. Termenul de remediere este 10 ianuarie 2024, ora 23.30, dar există posibilitatea să fie prelungit, dacă intervențiile sunt mai dificile decât s-a estimat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere de peste 30 la sută a energiei termice consumate în sistemul centralizat din Suceava, pe fondul ciclonului polar.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere de peste 30 la sută a energiei termice consumate în sistemul centralizat din Suceava, pe fondul ciclonului polar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei