Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 4 (8533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educație

Ministerul Educației promite dezamorsarea problemei privind transportul elevilor navetiști

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii navetiști din mai multe județe vor plăti din buzunarul lor costul transportului pentru a ajunge la școală, de luni, 8 ianuarie.

În acest context, Ministerul Educație a adus o serie de precizări legate de asigurarea transportului gratuit pentru elevi, făcând referire la acele județe, printre care și Suceava, în care nu sunt asigurate servicii publice de transport rutier județean.

Ministerul promite elevilor puși în situația de a face naveta până la școală că va deconta costurile suportate de aceștia. La nivelul județului nostru, numărul școlarilor care fac naveta zilnic se ridică la aproximativ 8400, costul unui abonament lunar ajungând și la 500 lei.

Ministerul Educației menționează că „decontul transportului se va face în două modalități, și anume: Acolo unde există serviciu public județean de transport, în cazul existenței contractelor de delegare a gestiunii încheiate între consiliile județene și operatorii de transport rutier, operatorii eliberează abonamente gratuite elevilor și solicită ulterior decontul acestora inspectoratelor școlare. În cazul în care nu există mijloace de transport public pe rutele de deplasare, elevilor li se acordă o sumă forfetară, stabilită prin hotărâre a CJ”.

În județele în care au fost atribuite contracte de delegare a gestiunii au putut fi decontate serviciile prestate de operatorii de transport prin inspectoratele școlare, din bugetul Ministerului Educației.

„Așa cum reiese, însă, din informațiile transmise de Consiliile Județene Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în 14 județe nu se asigură servicii publice de transport rutier județean.

În consecință, în aceste situații vor fi acordate sume forfetare stabilite prin hotărâre a CJ, cu avizul conform al ANRSC”, menționează reprezentanții ministerului.

Aceștia mai adaugă că în cele 14 județe în care nu sunt asigurate servicii publice de transport rutier județean, începând cu data de 1 februarie 2024 elevii vor beneficia de sume forfetare, în baza valorilor aprobate prin hotărârea consiliului județean.

De asemenea, pentru operatorii de transport care au asigurat transportul elevilor și au înaintat facturi pentru decont inspectoratelor școlare județene, de la începutul cursurilor școlare și până la data de 1 februarie 2024, inspectoratele școlare vor plăti sumele către transportatori, la nivelul valorii medii lei/km la nivel național, comunicată de ANRSC și aprobată de consiliul județean.

În cazul în care nu au beneficiat de transport gratuit, elevii vor primi sumele forfetare, după aprobarea valorii unitare lei/km de către consiliul județean, cu avizul conform al ANRSC.

„Consiliile Județene vor trebui să aprobe valorile unitare lei/km până la data de 1 februarie 2024. Pe măsură ce în cele 14 județe se vor încheia contracte, în baza acestora va fi posibilă plata către operatorii de transport. Până atunci, se vor asigura sumele forfetare elevilor”, precizează Ministerul Educației.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educației promite dezamorsarea problemei privind transportul elevilor navetiști.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educației promite dezamorsarea problemei privind transportul elevilor navetiști0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei