Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 4 (8533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Regele Rafa, greierele Grigorec

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna ianuarie e de obicei a tenisului și iată că nici anul ăsta nu va fi o excepție. Cu o săptămână înainte de Australian Open pică vestea că Rafa Nadal, abia revenit în circuit, s-a accidentat în meciul pierdut la Brisbane, de la două mingi de meci, cu Jordan Thompson (urcat pe locul 47 ATP după această ispravă), și nu va participa la primul turneu de Grand Slam! Nici la ăsta, ca s-o spun mai pe șleau, închizând astfel complet cercul absențelor de la turneele de GS. Presupunerea mea este că se va retrage oficial din tenis la Roland Garros, în mai-iunie. Simbolic, de ziua lui. Chiar dacă nu va fi în forma adecvată, îmi imaginez că va participa totuși, pentru a da prilej publicului să-și ia rămas bun, dar și lui însuși să facă același lucru la un turneu al cărui rege a fost și aproape sigur va rămâne cât va exista tenisul pe zgură... Posibil să fi zis vorbă mare, dar chiar dacă va apărea un altul cu stea de zgură în frunte, eu nu cred că-l voi mai prinde.

Să trecem și la veștile bune: turneul de la Brisbane a fost câștigat de Grigor Dimitrov! De ce ar fi asta o știre în sine, mai cu seamă una bună? Pentru că nu mai câștigase nimic de peste 6 ani! De neînchipuit, un jucător atât de talentat, mereu în primii 15-20-30, să nu se mai lipească atâta vreme de un trofeu, în timp ce alții au strâns ca furnicile. El – greier, ca în fabulă. Interpreta la rachetă fără să mai strângă o grăunță cât de mică. Și ocazii mai fuseseră, dar nu mai știa să joace finalele, de îmi venea să-i zic Timidrov! Iată-l însă acum, la Brisbane, matur, ținându-l în frâu pe junele Rune și câștigând în minimum de seturi: 7-6, 6-4. A fost chiar finala de pe hârtie, între primii doi favoriți, câștigată de #2. Păi să fie într-un an bun, să-l țină, că pentru iubitorul de tenis e o plăcere să-l vadă pe bulgar jucând.

S-a petrecut și o finală epică în competiția pe echipe numită United Cup, disputată tot la antipozi. Dar despre asta data viitoare, că n-au intrat zilele în rucsac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regele Rafa, greierele Grigorec.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Regele Rafa, greierele Grigorec5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei