Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 4 (8533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În bănci

Elevii se reîntorc la cursuri și încep al treilea modul din anul școlar. Ministerul Sănătății face recomandări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două săptămâni de vacanță, aproape 114.000 de preşcolari şi elevi suceveni revin de luni la cursuri, în cel de-al treilea modul din acest an școlar. Acesta se desfășoară în perioada 8 ianuarie – 23 februarie.

Următoarea perioadă de repaus este programată în perioada 26 februarie – 3 martie, când a fost stabilită vacanța de schi. Până atunci însă, elevii mai primesc o zi liberă, pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române.

Apoi urmează modulul 4, în perioada 4 martie 2024 - 26 aprilie 2024, vacanță de primăvară: 27 aprilie – 7 mai 2024 și modulul 5: 8 mai 2024 - 21 iunie 2024.

În contextul creșterii cazurilor de gripă și viroze, Ministerul Sănătății face o serie de recomandări elevilor și părinților.

„Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului”, precizează ministerul de resort, completând că „în România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe doar dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu”.

 

  • Simulări în februarie și martie

 

Pentru elevii claselor terminale urmează o perioadă aglomerată. Elevii de clasa a VIII-a vor susține probele simulării evaluării naționale începând cu data de 5 februarie, când e programată proba de limba română. Urmează pe 6 februarie proba de matematică și pe 7 februarie – proba la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate pe 23 februarie.

Cât privește simularea examenului de bacalaureat, liceenii vor susține probele de pe 4 martie, până pe 7 martie.
Pe 15 martie vor fi comunicate rezultatele.

De asemenea, până pe 26 aprilie 2024, unitățile trebuie să organizeze „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Cele două programe se planifică în module diferite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii se reîntorc la cursuri și încep al treilea modul din anul școlar. Ministerul Sănătății face recomandări.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii se reîntorc la cursuri și încep al treilea modul din anul școlar. Ministerul Sănătății face recomandări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei