Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 301 (8525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Crăciunul, cu preotul Răzvan Cîmpulungeanu și corul de copii al Parohiei Sf. Ecaterina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În seara de Crăciun vă oferim o ediție specială a podcastului „Interviurile Monitorul”, filmată în Biserica Sf. Ecaterina, alături de preotul paroh Răzvan Cîmpulungeanu, cu care am vorbit despre ce însemnă Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului, precum și despre tradițiile și obiceiurile care o însoțesc. Veți putea asculta și colinde, interpretate de corul de copii al Parohiei Sf. Ecaterina, cor înființat și condus de către părintele arhidiacon Marian Ungureanu și soția lui, preoteasa Rada Ungureanu.

Preotul Răzvan Cîmpulungeanu ne-a făcut o scurtă prezentare a Bisericii Sf. Ecaterina, singura biserică în stil maramureșean din zonă, care a fost construită în Maramureș, de unde a fost adusă și așezată pe fundația ce i-a fost pregătită, pe un câmp de la marginea Sucevei, pe raza comunei Șcheia. Ne-a povestit și frumoasa și neașteptata întâmplare prin care au ajuns în acest locaș moaște ale Sfintei Ecaterina și ne-a explicat cum s-a ajuns de la momentul în care slujea singur în biserică, la situația de astăzi, când lăcașul este neîncăpător pentru credincioși.

Din interviul pe care îl veți putea viziona, din seara de Crăciun, pe canalul de YouTube al „Monitorului de Suceava”, puteți afla, printre altele, de când se sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie, cum trebuie să fie primit preotul care vine cu icoana din casă în casă, cum și când a apărut Moș Crăciun, dar mai ales cine este acesta, în ce zi ar trebui să împodobim bradul de Crăciun și de ce Nașterea Domnului, o sărbătoare religioasă, este sărbătorită și de cei care nu cred în Dumnezeu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciunul, cu preotul Răzvan Cîmpulungeanu și corul de copii al Parohiei Sf. Ecaterina.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crăciunul, cu preotul Răzvan Cîmpulungeanu și corul de copii al Parohiei Sf. Ecaterina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei