Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 301 (8525)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri

CJ Suceava poartă discuții cu 29 de companii aeriene pentru noi zboruri de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că administrația județeană și conducerea Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava poartă discuții cu nu mai puțin de 29 de companii aeriene pentru deschiderea de noi zboruri de la Suceava. Gheorghe Flutur a spus, în ședința de joi a deliberativului județean, că în momentul de față sunt discuții avansate pentru noi curse de la Suceava către Spania. „În ianuarie va trebui să facem un efort și cu sprijinul diasporei noastre să găsim curse de Spania. Suntem în niște discuții avansate cu operatori străini, chiar și spanioli, dar acum nu pot să dau mai multe detalii”, a afirmat Flutur. El a adăugat că aceste negocieri se poartă în condițiile în care Wizz Air și-a restrâns activitatea de pe aeroportul sucevean. Președintele CJ Suceava a ținut să precizeze că acest lucru nu s-a întâmplat doar la Suceava, ci și la Timișoara sau Cluj. „Wizz Air și-a restrâns activitatea în anumite zone. Noi avem vreo 29 de companii cu care suntem în legătură, fiecare dintre ele interesate în felul lor să vină. Dar ei vin după un studiu de piață, dacă au sau nu au clienți. Aici nu mai depinde de noi. De noi depinde dacă am făcut un aeroport modern care să corespundă. Am văzut că cineva scria de containere. Să își actualizeze criticile, vă rog. Containerele au fost până acum, în tranziție, și nici nu au fost rele. Dar nu mai sunt acum. Acum avem terminal modern, civilizat, european”, a declarat șeful administrației județene.

El a ținut să remarce că Wizz Air nu a plecat definitiv de la Suceava, ci doar a renunțat la unele zboruri. „În logica lor probabil calculează și canibalizarea curselor pe distanțe de 150 de kilometri, dintre Iași și noi. Și atunci nu întâmplător ne-am dus la Ryanair în Irlanda ca să discutăm cu alt operator cam de același nivel cu ei, să găsească niște soluții. Numai că ei nu vin de pe o săptămână pe alta. Eu am ieșit public și am anunțat că inclusiv domnul director Măriuța de la aeroport a fost plecat la Ryanair și am cerut și sprijinul Ministerului de Externe pentru mai multe intervenții în mai multe locuri”, a spus Gheorghe Flutur.

El a amintit că CJ Suceava a finalizat anul acesta al doilea terminal de pasageri, precum și un proiect de 13 milioane de euro pentru creșterea siguranței la aeroport, prin construcția unui drum și a unui gard perimetral pe care sunt montate camere de supraveghere, precum și prin achiziționarea de utilaje speciale pentru intervenții. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava poartă discuții cu 29 de companii aeriene pentru noi zboruri de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
CJ Suceava poartă discuții cu 29 de companii aeriene pentru noi zboruri de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei