Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 271 (8495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte grave

Cei doi frați care au pus stăpânire pe Pasul Turistic Palma, trimiși în judecată pentru 6 fapte de șantaj și violență față de comercianții din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandalurile de acum câțiva ani dintre comercianții din punctul turistic din Pasul Palma, care luaseră la un moment dat o turnură extrem de periculoasă, un bărbat fiind atacat și bătut măr de patru indivizi cu cagule pe față, ascundeau fapte grave de șantaj și presiuni psihice puternice, o arată ancheta polițiștilor și a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Procurorii au finalizat recent ancheta din acest caz și au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, pentru fapte de șantaj și nu numai.

Este vorba chiar de frații Iliuță Pelepco și Emilian Pelepco, cei care s-au erijat în ultimii ani ca stăpâni ai punctului turistic. Aceștia au invocat o serie de acte de proprietate care le-ar fi dat dreptul de a fi stăpâni acolo.

De altfel, oricum ar fi fost chestiunea legată de proprietate, faptele imputate ies cu mult din sfera dreptului de proprietate.

 

Perchezițiile de la începutul anului trecut

În luna ianuarie a anului 2022, polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, și cu sprijinul polițiștilor de la Brigada de Operațiuni Speciale Suceava, au organizat percheziții și au fost ridicate sumele de 1.500 de lei și 4.500 de euro. Acțiunea a continuat cu patru percheziții domiciliare, efectuate la domiciliile suspecților de către luptătorii de la Serviciul Acțiuni Speciale, în cadrul acestora fiind ridicată și suma de 21.000 de euro.

Dosarul instrumentat viza fapte de șantaj săvârșite pe parcursul anului 2021 față de comercianți din zona pasului turistic Palma - Sucevița, care dețineau tonete în zonă și cărora patru localnici din Ciumârna le-ar fi solicitat de-a lungul timpului sume de bani. Aceștia le spuneau că sunt proprietari pe teren, după care puneau presiune pe ei. În câteva situații s-a ajuns la distrugeri și chiar violențe fizice.

 

Acuzați că au încasat sume importante, un soi de taxă de protecție

Frații Pelepco au fost și arestați o scurtă perioadă, după care au fost lăsați în libertate, dar ancheta a continuat.

Acum, frații Pelepco au fost trimiși în judecată pentru 6 fapte de șantaj, plus unul dintre ei și pentru infracțiunile de loviri sau alte violențe, distrugere și furt calificat.

În dosar este vorba de sume importante de bani.

De exemplu, persoana vătămată C.A.I. ar fi fost determinată să plătească celor doi frați suma de 13.000 de lei, ”prin amenințarea cu acte de violență, distrugeri ale bunurilor și împiedicarea desfășurării activităților comerciale”.

Victima a dat suma amintită mai sus, susțin procurorii, pentru a-și putea continua activitatea comercială.

Așa ar fi procedat cei doi și față de alți comercianți din Pasul Palma, care ar fi fost constrânși să le dea sumele de 12.000 de lei, 2.000 de lei, 5.000 de lei, 4.800 de lei, respectiv 10.000 de lei.

Când unul dintre comercianți s-a răzvrătit s-a ajuns și la mai mult decât amenințări și constrângeri.

 

Cazul care a dus la intrarea serioasă pe fir a polițiștilor

Pe 9 octombrie 2021, partea vătămată C.A.I. a fost agresată grav în rulota sa din pasul turistic, suferind leziuni care au necesitat 45-50 de zile de îngrijiri medicale.

Victimei i-au fost provocate și grave distrugeri la rulotă (geamuri sparte la rulotă, frigider spart, dozator de bete spart, parbriz la mașină distrus), fiind calculat un prejudiciu de 27.500 de lei.

Comerciantului atacat de indivizi cu cagule pe față i-ar fi fost sustras și un telefon pentru a nu putea cere ajutor, mai rezultă din anchetă.  

La finele lunii trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au încheiat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpați, care sunt acuzați de 6 fapte de șantaj, plus loviri sau alte violențe, distrugere și furt calificat.

În dosar sunt cinci părți vătămate, care ar fi dat bani celor doi sperând să își poată continua activitatea comercială în Pasul Palma.

Procesul va începe la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, iar cei doi frați se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei doi frați care au pus stăpânire pe Pasul Turistic Palma, trimiși în judecată pentru 6 fapte de șantaj și violență față de comercianții din zonă.
 Vizualizări articol: 3233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei doi frați care au pus stăpânire pe Pasul Turistic Palma, trimiși în judecată pentru 6 fapte de șantaj și violență față de comercianții din zonă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei