Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 193 (8417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Re-Creație la altitudine

Școli de vară cu zeci de elevi participanți la activități cultural-educaționale, în zona de munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de elevi din zona de munte au participat la activități cultural-educaționale în cadrul Școlilor de vară.Cea de-a V-a ediție a Școlii de vară „Re-Creație la altitudine” a vizat, în primul rând, valorificarea patrimoniului natural și cultural-etnografic al localității Poiana Stampei. Activitățile elevilor s-au realizat în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația ADER și au constat în organizarea Atelierului „Identificarea și conceperea de poteci tematice pentru valorificarea peisajului natural și cultural”.

Au urmat incursiuni în universul local, printre cele mai apreciate fiind drumeția elevilor pe „Via Transilvanica” (coord. prof. Lorena Hăgătiș și Marius Codrin Drăghici), cu identificarea obiectivelor marcate pe traseu și stabilirea circuitului turistic și a posibilităților de a-l parcurge.

O altă activitate de succes și mult apreciată de copii a fost cea legată de atelierele de creație, cu tema „Meșteșuguri tradiționale”, cu identificarea elementelor de patrimoniu cultural și sesiuni de formare privind importanța păstrării și perpetuării valorilor comunității.

Am aflat de la prof. drd. Dorina Paicucă pe tot parcursul școlii de vară, cele două grupuri (ansamblul artistic și grupul vocal), formate din elevii școlii, au participat la Festivalul Internațional „Întâlniri bucovinene” și la Concursul județean „Comori de suflet românesc”.

 

„Copiii au talent!”

Gastronomia tradițională (coord. prof. Maria Jescu), atelierele de dezvoltare personală și cele de exprimare artistică, respectiv lecțiile de pian (coord. prof. Răzvan Ananii) și de chitară (Ovidiu Todașcă), desfășurate sub genericul „Copiii au talent!”, „au întregit tabloul unui program care le-a dezvoltat copiilor încrederea în sine, competențele de comunicare, abilitățile practice, capacitatea de exprimare artistică”, spun organizatorii.

Școala de vară a constituit o oportunitate pentru finalizarea Concursului județean „Valori multiculturale” și realizarea expoziției cu lucrări transmise de participanții din județul Suceava și din țară.

Elevii și cadrele didactice de la școala din Poiana Stampei au prezentat lucrări inspirate din activitățile desfășurate și impactul pe care l-au avut în dezvoltarea culturii organizaționale a unității, dar și în relația școală-familie-comunitate

 

„Dăruind, vei dobândi”

 

Cea de-a doua Școală de vară din zona de munte, intitulată „Dăruind, vei dobândi”, s-a desfășurat în cadrul programului „Copii și părinți la altar”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și a Rădăuților.

 „Cea mai frumoasă activitate s-a derulat în colaborare cu Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, sub genericul Tradiție și continuitate la streașina bisericii, întrunind la școală și în biserica parohială (preoți parohi: Dragomir Constantin Jbanca și Sorin Ilie Cormoș)expoziții de desene, pictură pe lemn și pe sticlă, artă populară, demonstrații practice în cadrul unui atelier de sculptură, recitaluri de pian și pricesne ale preșcolarilor și elevilor școlii. Aprecieri colegilor noștri deosebiți, care s-au implicat în reușita programului: prof. înv. primar Olguța Georgescu (unul dintre coordonatori),  Reveica Ivan, ed. Aurora Danci, Nina Liliana Cîrdei”, a mai completat prof. drd. Dorina Paicu.

 

Un impact deosebit în această perioadă l-a avut concursul „Răsună toaca-n Cer”, cu participarea celor mai talentați copii din protopopiat și cu prezența, între membrii juriului, a inspectorului școlar pentru religie, prof. Daniela Luminița Ceredeev. Ocupanții Locului I au promovat la faza județeană, iar toți copiii care au concurat au fost recompensați cu diplome, cărți, iconițe și dulciuri.

 

„Tot în această perioadă, am primit vizita colegilor noștri de la Gimnaziul Vasile Moga din Feștelița (localitate înfrățită cu comuna Poiana Stampei), Republica Moldova, împreună cu care desfășurăm un proiect în parteneriat, intitulat <Valențe cultural-educative… dincolo de Prut>”, au mai transmis organizatorii școlilor de vară.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școli de vară cu zeci de elevi participanți la activități cultural-educaționale, în zona de munte.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școli de vară cu zeci de elevi participanți la activități cultural-educaționale, în zona de munte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei