NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
NewEnergy - Radauti - Suceava
 
joi, 3 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 180 (8404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,629 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Multiculturalitate

Proiectul cultural „Sommerfest Rădăuți”, muzica comunităților, ediția a IX-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 9-13 august 2023, va avea loc „Sommerfest Rădăuți – Muzica Comunităților”, festivalul ce a ajuns la cea de-a IX-a ediție. Manifestarea aduce în atenția publicului ideea de multietnicitate și multiculturalitate prin recitaluri de muzică clasică, jazz, expoziții, lansări de carte și cursuri de măiestrie.

În acest an, seria concertelor se deschide pe 9 august, la Casa de Cultură din Rădăuți, cu o seară dedicată compozitorilor germani, în interpretarea violonistului Andrei Mihail Radu, a trompetistului Andrei Candrianu și a pianiștilor Măriuca Popa, Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu.

În cea de a doua zi de festival, pe data de 10 august, publicul este așteptat la Marele Templu - Sinagoga Rădăuți, la o serie de evenimente ce cuprind lansarea de carte a istoricului Daniel Hrenciuc – ”Medici evrei din Rădăuți”, prezentată de prof. Maria Epatov și dr. Ionuț Luchian – prodecan în cadrul UMF Iași, conferința cu tema ”Odisee Muzicală” - susținută de muzicologul Amalia Szücs Blănaru, microrecitalcu pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu - Integrala lucrărilor pentru pian la patru mâini de György Ligeti, vernisajul expoziției Ligeti 100, seara încheindu-secu Jazz în Sinagogă - Let`s Joe, Ella - o călătorie în lumea sonoră a duetului Ella Fitzgerald și Joe Pass imaginată de interpreta Ruxandra Zamfir și chitaristul Sorin Romanescu.

Vineri, 11 august, la Biserica Romano-Catolică din Rădăuți, sunteți invitați la o liturghie în limba germană, urmată de concertul „O voce și o chitară... în pași de dans”, susținut de Deutsche Liedertafel Rădăuți și Duo Hesperus - Costin Soare & Ioan Bănescu.

Cursurile de măiestrie, care întregesc seria de evenimente culturale, dedicate tinerilor ce studiază vioara, trompeta, chitara, pianul și muzică de cameră, susținute de artiștii invitați, se vor încheia cu concertul „Maeștri și Discipoli”, duminică, 13 august, la Marele Templu – Sinagoga Rădăuți.

Toate evenimentele încep de la ora 18:00. Intrarea la evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiectul cultural beneficiază de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la București și este organizat de Casa de Cultură Rădăuți, Primăria Municipiului Rădăuți și Asociația Klavier ART. Parteneri: Galeriile de Artă Traian Postolache, Marele Templu - Sinagoga Rădăuți, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Uniunea Germanilor Bucovineni Rădăuți și Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina. Director al festivalului este Ovidiu Foca și director artistic Corina Răducanu.Înscrierile la MasterClass se fac pe adresa klavier_art@hotmail.com până pe 7 august 2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul cultural „Sommerfest Rădăuți”, muzica comunităților, ediția a IX-a.
 Vizualizări articol: 403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul cultural „Sommerfest Rădăuți”, muzica comunităților, ediția a IX-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei