Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 155 (8379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

În Gura Humorului se va deschide oficial noul Centru Cultural Multifuncțional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În orașul Gura Humorului va fi inaugurat noul Centru Cultural Multifuncțional, deschiderea oficială urmând să aibă loc vineri, 7 iulie, de la ora 11:00. Potrivit primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, noul Centru Cultural Multifuncțional este un spațiu dedicat tradiției, un spațiu pentru lectură, învățare și comunicare, un spațiu al evenimentelor, un spațiu de adunare a ideilor care contribuie și la comunitatea Smiling City.

Centrul Cultural Multifuncțional înglobează trei clădiri în care s-a desfășurat activitatea socio-culturală, muzeul, biblioteca și casa de cultură. „În structura modificată și de transformare a construcțiilor, s-au obținut trei corpuri de clădire. În acest fel, muzeul, biblioteca și casa de cultură funcționează într-un sistem integrat, care satisface nevoile culturale, atât ale orașului, cât și ale turiștilor”, a arătat Marius Ursaciuc.

El a explicat că acest Centru Cultural Multifuncțional asigură un circuit flexibil, care invită vizitatorii să interacționeze, să fie curioși, să-și provoace imaginația, să afle și să se angajeze în activități specifice zonei.

„Centrul Cultural vă va spune o poveste încă de la intrare! Un loc de întâlnire culturală, care leagă orașul Gura Humorului de azi de tradiția povestită și expusă a Bucovinei, de lumea magică a cărților și de spațiul dedicat evenimentelor”, a mai spus primul orașului.

Noul spațiu al Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina dispune de trei săli la parter pentru expozițiile temporare, iar expoziția permanentă se află la primul etaj.

De precizat că după deschidere primii vizitatori ai Muzeului Obiceiurilor Populare de la Gura Humorului vor fi însoțiți de fostul director al muzeului Vera Romaniuc.

De asemenea, noua Bibliotecă dispune de o sală cu zece calculatoare, o sală de lectură cu 30 de locuri, o sală special dedicată copiilor cu încă 30 de locuri, o sală de literatură română pentru adulți, o sală de literatură universală pentru adulți, o sală de specialitate și o sală de literatură străină, care corespund intereselor și nevoilor membrilor comunității.

Marius Ursaciuc a amintit că weekendul 7-9 iulie este dedicat și evenimentului Umor la Gura Humorului, Festival Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică, aflat la ediția cu nr. 33.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Gura Humorului se va deschide oficial noul Centru Cultural Multifuncțional.
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Gura Humorului se va deschide oficial noul Centru Cultural Multifuncțional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei