Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 145 (8369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La proces

Individul suspectat de implicare într-un jaf cu un prejudiciu de peste un milion de euro, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valentin Juravle, individul din Rădăuți bănuit că este implicat într-un jaf care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut și în care prejudiciul este de peste un milion de euro, a fost trimis în judecată. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, în afara lui Juravle, în proces va fi implicat și un alt inculpat, Iordache-Mihuț Magdici.

Valentin Juravle este acuzat de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, instigare la nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la uz de armă fără drept.

”La data de 15 noiembrie 2022, în intervalul 03.00 – 03.30, pe DN 17, pe raza satului Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, Valentin Juravle, în baza unei înțelegeri și pregătiri anterioare, împreună cu cinci persoane neidentificate, pe timpul nopții, având toți fețele acoperite cu cagule, au utilizat o armă de foc artizanală letală neautorizată și un dispozitiv improvizat cu care au spart cauciucurile autoutilitarei Mercedes cu care se deplasau persoanele vătămate, fapt ce a dus la oprirea și interceptarea autovehiculului. În continuare, strigând cu voce tare „Poliția! Control!” și utilizând un obiect ce părea a fi un pistol pe care l-a îndreptat spre persoanele vătămate, le-a obligat să deschidă ușile autoutilitarei și pulverizând spray iritant asupra acestora, sub amenințarea verbală expresă, că vor fi împușcate, le-a imobilizat și a sustras fără drept mai multe bunuri, respectiv telefoane mobile, căști audio ceasuri, în număr de circa 700 de bucăți, în valoare totală de 5.527.345 de lei sau 1.198.990 de dolari”, este descrierea faptei la care ar fi participat Juravle.

Procurorii mai spun că în intervalul 15 – 20 noiembrie 2022, bărbatul a deținut, fără autorizație legală, o armă artizanală letală, cu țeavă și capsele aferente, în stare de funcționare, ”care a fost folosită de un alt autor, neidentificat încă, la comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată și apoi ascunsă de inculpat la locuința unei rude, unde a fost găsită cu ocazia perchezițiilor din data de 20 noiembrie 2022”.

În ceea ce-l privește pe Iordache-Mihuț Magdici, acesta va fi judecat pentru contrabandă și favorizarea făptuitorului.

”La data de 20 noiembrie a anului trecut, cu ocazia efectuării percheziției domiciliare la locuința inculpatului Iordache-Mihuț Magdici a fost găsită cantitatea de 1.320 de pachete cu țigări de contrabandă, creând un prejudiciu statului în valoare de peste 20.000 de lei.

Iordache Mihuț Magdici, împreună cu suspectul U.C.T., cunoscând în mod evident potențialul incriminant al autoturismului marca BMW X5 ascuns în curtea tatălui inculpatului Valentin Juravle, respectiv că acesta a fost folosit la fapta de tâlhărie comisă la data de 15 noiembrie 2022, au căutat să asigure zona și să raporteze orice mișcare a organelor de poliție către inculpatul Valentin Juravle.

În acest scop, la data de 19 noiembrie 2022, în jurul orei 13.20, ei au urmărit în trafic, pe drumurile de pe raza comunei Burla, echipaje ale organelor de poliție, aflate în civil, care efectuau investigații în cauză, pentru a afla traseul acestora și dacă se apropie cu cercetările de locația susmenționată, iar imediat după aceasta, Iordache Mihuț Magdici a rămas să supravegheze zona, trimițându-l pe suspectul U.C.D. care s-a deplasat în municipiul Rădăuți, în jurul orei 15.00, și l-a informat pe inculpatul Valentin Juravle despre împrejurările susmenționate, căutând astfel să faciliteze evitarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Valentin Juravle și a celorlalți făptuitori”, au mai transmis procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Aceștia au mai făcut precizarea că persoanele vizate de anchetă beneficiază de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Individul suspectat de implicare într-un jaf cu un prejudiciu de peste un milion de euro, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 876 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Individul suspectat de implicare într-un jaf cu un prejudiciu de peste un milion de euro, trimis în judecată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei