Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 145 (8369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Șase decenii de învățământ superior sucevean”

„Șase decenii de învățământ superior sucevean”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscriindu-se în cadrul evenimentelor dedicate împlinirii a șase decenii de învățământ superior sucevean, în cursul zilei de joi,în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare”, a avut loc simpozionul intitulat Contribuția Bibliotecii la Afirmarea Diversității Culturale în Spațiul Românesc.

Aflat la cea de-a VII-a ediție, evenimentul a propus tema <Biblioteca – tezaur al memoriei științifice și culturale>, o temă în cadrul căreia au avut loc două imoportante conferințe dedicate celor două personalități sărbătorite în acest an, Ciprian Porumbescu și Dimitrie Cantemir.

Amfitrionul evenimentului a fost prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, cea care ne-a introdus dintr-un început în atmosfera bibliotecii universitare sucevene, un pol important și în permanentă creștere al universității. Ea a mulțumit oranizatorilor, între care Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Asociația Bibliotecarilor din România, filiala Suceava (A.B.R.), Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava,Asociația Italienilor din România (RO.AS.IT.) și Alianța Franceză din Suceava, în parteneriat cu Centrul de Reușită Universitară (C.R.U.), Școala Artelor, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Biblioteca Științifică a Universității Naționale „Yurii Fedkovych” din Cernăuți, Casa de Cultură a Studenților USV, Digital Media Center USV, Asociațiile Studențești USV - ASUS, FIRESC, GIRB, Erasmus Students Network, OSCER și ASCOR.

Evenimentul a primit mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, iar cele mai așteptate au fost conferințele dedicate celor două personalități.

Dedicată celebrării vieții și operei cărturarului Dimitrie Cantemir și purtând semnătura prof. univ. dr. Niculina Iacob de la universitatea suceveană, conferința despre personalitatea marelui cărturar și domnitor al Moldovei a atras întreaga audiență pe parcursul dimineții. Ca o completare necesară și binevenită, în cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție cu lucrări despre principele luminat Dimitrie Cantemir.

În cadrul Anului Cultural Ciprian Porumbescu, cînd foarte multe personalități s-au exprimat despre viața și activitatea marelui compozitor, prof. univ. dr. Mihai Iacobescu a fost invitatul evenimentului, conferențiind despre simbolul pe care îl reprezintă astăzi pentru Bucovina  personalitatea marelui muzician român.

Cu date și informații de o mare valoare documentară, conferința profesorului Mihai Iacobescu a strălucit tocmai prin emoția pe care a transmis-o publicului prezent. Ea a fost completată de asemenea cu o expoziție de carte dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu, cu tot ce s-a scris mai valoros de-a lungul timpului despre viața și creația sa.

La finalul evenimentului, conferințele prezentate în cadrul lucrărilor simpozionului național cu participare internațională vor apărea în revista Bibliotecii USV, <Contribuția Bibliotecii la Afirmarea Diversității Culturale în Spațiul Românesc> , nr 3/2023.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Șase decenii de învățământ superior sucevean”.
 Vizualizări articol: 1452 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Șase decenii de învățământ superior sucevean”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei