Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 132 (8356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Perioada 8 – 14 iunie 2023

Unde fugim de-acasă...

„Moțatele și cucuietele apelor noastre”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

„Moțatele și cucuietele apelor noastre”, vedete în expoziția cu același nume deschisă la Muzeul de Științele Naturii Suceava. Într-o expoziție temporară cu intrarea gratuită, sunteți așteptați să cunoașteți 14 specii de rățuște și două de ferăstrași naturalizate, exponate provenite din Depozitul de Ornitologie al Muzeului Național al Bucovinei. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Cinegetic al Ținutului Secuiesc și Asociația de Utilitate Publică Vadon din municipiul Sfântu Gheorghe (județul Covasna). Expoziția este accesibilă publicului, cu intrarea gratuită, până pe 3 iulie 2023.

 

Expoziție-omagiu dedicată pictoriței Ileana Bardă  

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să admirați, până pe 18 iunie 2023, în foaierul Muzeului de Istorie, expoziția cu nume sugestiv „...vorba doamnei Bardă”, expoziție-omagiu dedicată pictoriței Ileana Bardă. În expoziție sunt expuse lucrări provenite exclusiv din colecții private. Pe simeze, în lucrările semnate de regretata pictoriță Ileana Bardă se regăsesc temele preferate ale artistei și multe dintre acestea sunt personalizate prin dedicații pline de umor. Veți putea admira autoportrete, flori, naturi statice, peisaje, grafică sau desen satiric, lucrări realizate într-o manieră personală, inconfundabilă.

 

Vineri, 9 iunie

Spectacolul de teatru „Paracliserul”, la Vatra Dornei

La Casa de Cultură „Platon Pardău” din Vatra Dornei va avea loc vineri, 9 iunie 2023, de la ora 19.00, spectacolul de teatru „Paracliserul”, de Marin Sorescu, în interpretarea excepțională a marelui actor Claudiu Bleonț. Regia: Marcel Țop. Biletele s-au pus în vânzare la Casa de Cultură. Prețul unui bilet: 50 de lei.

 

Seară de poezie

Casa de Poezie Light of ink & Editura Junimea, în parteneriat cu Teatrul Municipal “Matei Vișniec”, organizează Seara de Poezie 5.Vineri, 9 iunie 2023, ora 18.00. Teatrul Municipal “Matei Vișniec” (spațiul expozițional etajul al III-lea). Invitatul Serii este poetul Călin Dănilă. Seara de Poezie este dedicată lansării volumului “Orchestra π”, apărut în colecția “Numele poetului (debut)” la Editura Junimea, Iași.Prezintă volumul criticul literar Șerban Axinte.Moderatorul Serii este poetul Vlad Sibechi.

 

Sâmbătă, 10 iunie

Festivalul Luminii

Cercetașii Centrului Local „Ținutul Fagilor” Suceava organizează sâmbătă, 10 iunie 2023, în Parcul Central al municipiului Suceava, între orele 15.00-23.00, a zecea ediție a Festivalului Luminii. Scopul evenimentului este acela de a aduce aproape comunitatea care își dorește să descopere „bucuria lucrurilor mărunte”.  Anul acesta, fiind al zecelea an de festival înmunicipiul Suceava, cercetaşii Centrului Local „Ţinutul Fagilor” vor oferi publicului o experiențăde neuitat, o poveste cercetășească. La ora 20.00, se vor amplasa gulguţele, care se vor aprinde la semnalul cercetașilor, în jurul orei 21.00.

 

Rugby

CSM Bucovina Suceava – CSM Constanța, de la ora 11.00, pe stadionul Unirea din Suceava  

 

Luni, 12 iunie

Filmul „Ciprian Porumbescu”, la Vatra Dornei

Caravana Filmului „Ciprian Porumbescu” ajunge la Vatra Dornei pe 12 iunie 2023. La Casa de Cultură, începând cu ora 18.00, are loc proiecția filmului „Ciprian Porumbescu", cu participarea actorului principal, Vlad Rădescu. Intrare este liberă.

 

Marți, 13 iunie

Teatru - „Plugarul și Moartea”

Marți, 13 iunie, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, spectacolul de teatru „Plugarul și Moartea”, după Johannes von Tepl. Dramatizare și regie: Silviu Purcărete; Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași. Biletele sunt disponibile la casieria teatrului și online, pe www.blt.ro.

 

„Moțatele și cucuietele apelor noastre”

„...vorba doamnei Bardă”, expoziție-omagiu dedicată pictoriței Ileana Bardă

Festivalul Luminii

Programul Festivalului Luminii

Filmul „Ciprian Porumbescu”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei