Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 132 (8356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nici o rază de soare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă de pe vremea când Ilie Năstase juca prima sa finală la Wimbledon, în 1972, împotriva lui Stan Smith, iar România juca tot în anii aceia finale de Cupă Davis, trei la număr, m-am îndrăgostit şi de tenis, astfel încât de-a lungul jumătăţii de veac şi ceva care a trecut de atunci, am urmărit sute de turnee, poate mii, şi absolut toate turneele de grand slam. Foarte mult timp, practic în permanenţă până acum vreun an, am fost şi implicat emoţional, întrucât mai mereu am avut şi noi jucători care se băteau pentru trofee, chiar şi pentru cele mai importante. Să nu-l uităm pe Andrei Pavel şi trofeele sale la dublu şi dublu mixt, şi mai ales să n-o uităm pe Simona Halep, cea care ne-a readus tensiunea firească a marilor dispute. Totuşi, în afară de aceste vârfuri ale generaţiilor lor, nu ne putem lăuda nici cu mulţi alţii, şi implicit nici cu puhoaie de trofee. Aşa cum i-a fost cariera(poate o ajută Domnul să mai dureze o vreme!), cu multe căderi, dar şi cu surprize dintre cele mai plăcute, Simona ne-a ţinut în priză mai bine de un deceniu, timp în care colegele ei de generaţie au rămas mereu în umbra ei. În ciuda faptului că ea a devenit idolul multor fetiţe şi că peste tot au răsărit terenuri şi antrenori de tenis, marile performanțe nu s-au arătat. Chiar dacă la un moment dat aveam şi câte 6-7 jucătoare pătrunse pe tabloul principal, niciodată acestea n-au contat cu adevărat în lupta pentru titlurile de grand slam... şi de fapt nici în cele mai mici, puţinele titluri câştigate fiind mai degrabă nişte întâmplări. Acum, la Roland Garros, din 4 românce, una singură s-a dus până în turul al treilea. Două sunt cam pe final de carieră, două mai tinerele. Dar ce joacă ele n-are legătură cu marea performanţă, ci mai degrabă cu petrecerile de weekend.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o rază de soare.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nici o rază de soare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei