Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 127 (8351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Activități

Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională a Copilului a fost sărbătorită joi şi la Fălticeni. Începând cu ora 10,00, Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”, în parteneriat cu instituţiile culturale, grădiniţele şi şcolile gimnaziale, a organizat mai multe activităţi în care au fost implicaţi copiii. Înainte de ora 9.00, peste 40 de voluntari au pregătit baloane, hârtie creponată, vopsele şi cretă cu care au marcat zona de joacă amenajată pe Aleea Pietonală, în faţa clădirii administraţiei locale.

După o scurtă perioadă de timp petrecută împreună cu voluntarii, în faţa primăriei şi-a făcut apariţia Teatrul de păpuşi „Licuricii lui Herbert” de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Sasca, care a prezentat celor mici piesa„Alba ca Zăpada şi cei 7 pitici”, bazată pe povestirea omonimă a Fraţilor Grimm. Păpuşile, decorul necesar piesei au fost realizate în cadrul atelierelor de creaţie, pictură, tâmplărie şi croitorie din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică, iar înregistrarea şi masteringul vocilor au fost asigurate de către iniţiatorul acestui proiect, instructorul de educaţie Lucian Afilipoaei.

La final, spectacolul a devenit unul interactiv, copiii primind păpuşile mânuite cu dibăcie de „păpuşarii” de la CRRN Sasca Mică pentru a intra în rolurile personajelor.

 

„Tolba cu povești”

O altă activitate inedită a avut loc la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”. Pe lângă vernisajul expoziţiei de carte pentru copii „Tolba cu povești”, angajaţii bibliotecii le-au citit copiilor poveşti.

De la bibliotecari am aflat că este foarte important să le citim copiilor poveşti pentru că lectura ajută la dezvoltarea celor mici. Împreună cu imaginiledintr-o carte de poveşti, cei mici vor învăţa mai repede să se exprime, poveştile îi ajută pe copii să înțeleagă diferite situaţii de viaţă şi să îşi exprime sentimentele, îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia şi le stimulează dragostea pentru lectură.

Este o modalitate de a atrage copiii la bibliotecă, de a-i îndemna să răsfoiască o carte chiar dacă nu ştiu încă să citească. Este o iniţiativă lăudabilă, pentru că poveştile nu sunt doar de adormit copiii, ci şi pentru trezit la realitate părinţii, pentru că într-o perioadă în care suntem dependenţi de sistemele electronice de comunicare şi socializare, trebuie să le citim poveşti copiilor, nu doar să îi lăsăm la desene animate”, ne-a spus una dintre mamele care își însoțeau copiii la această activitate.

Tot la bibliotecă a avut loc şi expoziţia dedicată Zilei Internaţionale a Copilului „Viaţa e culoare”, care reuneşte desene ale copiilor de la grădinițele din judeţ.  

Copiilor care au trecut pragul bibliotecii, sărbătoarea le-a fost îndulcită cu praline oferite de personalul bibliotecii și al Muzeului Fălticenilor „Vasile Ciurea”.

Aglomerație mare a fost și la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, unde sute de copii din Fălticeni și din alte localități au făcut un lung sau mai scurt popas la acvarii.

 

Copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri şi diplome

După o repriză de desene pe asfalt, membrii Grupului „Aripi în Europa” i-au implicat pe copii în proiectul „Dansuri la locul de întâlnire”, cei mici fiind invitaţi să imite mişcările voluntarilor care dansau pe ritmurile celor mai frumoase cântece pentru copii. După ce s-au împrietenit cu liceenii, cei mai mici locuitori au urbei de pe Şomuz au jucat diverse jocuri de socializare adaptate vârstei, au desenat, au decupat şi au creat diverse personaje din hârtie colorată.

Una dintre cele mai îndrăgite activităţi de la petrecerile pentru copii este face painting-ul, sau pictura pe faţă cu culori speciale pentru piele, dorinţa copiilor să aibă pe faţă modele de prinţese, fluturaşi, Spiderman, Batman, căţeluşi sau pisicuţe fiind îndeplinită de cei mai pricepuţi voluntari în desen.

La finalul activităţii, toţi copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri, baloane şi diplome și au fost felicitaţi de primarul Cătălin Coman, care le-a spus micuţilor şi părinţilor care i-au însoţit că „Ziua Copilului este sărbătorită de copii şi adulţi în egală măsură. Este ziua în care toţi suntem copii, în care ar trebui să lăsăm în urmă grijile de zi cu zi, să zâmbim, să ne jucăm şi să ne bucurăm de copii şi nepoţi, pentru că ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună.La mulţi ani tuturor copiilor!”, a spus primarul Cătălin Coman.

În parteneriat cu Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, Clubul Copiilor şi instituţiile de învăţământ din Fălticeni, Primăria şi Consiliul Local au organizat după-amiază, începând cu ora 15.00, în amfiteatrul de la Baza de agrement „Nada Florilor”, un spectacol artistic, finala concursului „Ai şi tu talent” şi o discotecă în are liber.

La sărbătoare au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriei municipiului Fălticeni, Consiliului Local şi directori ai instituţiilor de învăţământ.

 

S-a deschis şi Baza de Agrement „Nada Florilor”

Tot joi, 1 Iunie, un alt cadou oferit copiilor a fost deschiderea piscinelor şi a Parcului de aventură de la Baza de Agrement „Nada Florilor” din Fălticeni.

Primarul Cătălin Coman a precizat: „Suntem încântaţi să vă informăm că piscinele exterioare şi parcul de aventură îşi aşteaptă vizitatorii, pregătite pentru un sezon plin de distracţie şi relaxare! Tarifele de acces rămân neschimbate faţă de sezonul precedent. Este o oportunitate excelentă de a vă petrece timpul liber într-un mediu frumos şi plin de activităţi recreative.

Indiferent dacă sunteţi în căutarea unei zile distractive alături de familie sau vă doriţi să vă relaxaţi în aer liber, Baza de Agrement Nada Florilor vă oferă tot ceea ce aveţi nevoie. Piscinele vă invită să vă răcoriţi în apă cristalină, iar parcul de aventură vă aşteaptă să exploraţi trasee pline de adrenalină şi provocări.

Aşadar, vă aşteptăm cu drag să ne fiţi alături! Veniţi să vă bucuraţi de un sezon estival minunat, cu amintiri de neuitat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua de 1 Iunie a fost sărbătorită şi la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei