Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 127 (8351)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vineri, 2 iunie

„Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”, spectacol la Teatrul „Matei Vișniec”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc vineri, 2 iunie, de la ora 17:30, spectacolul „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”, organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - Sectorul Catehizare,tineret și educație pentru viață, în colaborare cu Asociația Preoteselor Sucevene „Sf. Elisabeta”.

Invitați: Ansamblul folcloric „Veșnicia s-a născut la sat”, al Centrului Ecclesia de la Capela Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni, coordonat de prof. Maria Tanasă, Ansamblul folcloric „Dor” de la Moara, coordonat de prof. Constantin Ieremie, Corul de Copii „Ecclesia” al Parohiei „Sf. Parascheva” Pătrăuți, coordonat de prof. Aura Mihoc, Corala Preoteselor Suceava „Sf. Elisabeta”, coordonator Ana-Maria Apetroae. Soliști: Teodora Seserman, Sebastian Galan, Alessia Curea.

Reprezentanții Sectorului Catehizare,tineret și educație pentru viață ne-au spus că celebrează Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități cultural-catehetice și artistice, care să fie prilej de bucurie și comuniune pentru copiii din Centrele Ecclesia sucevene și nu numai, „promovând în rândul tinerelor generații valorile creștine, într-un mediu plăcut, care să contribuie la conștientizarea ajutorului pe care Sfântul Ioan cel Nou ni-l oferă mereu”.Evenimentul cuprinde următoarele momente: „Copilăria într-un cântec”, scurt moment artistic susținut de câteva dintre corurile Centrelor Ecclesia, precum și de câțiva soliști, interpretând cântări dedicate Zilei Copilului; „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului” – premierea proiectelor câștigătoare la nivelul eparhial a Concursului Național Catehetic, ediția a XVI-a (proiectul „Suflarea toată să laude pe Domnul”, coordonat de Pr. Bogdan Lupăștean-Barfă și de Pr. Adrian Platon, și proiectul „Prin cântare și lucrare să-L descoperim pe Hristos în sufletele bătrânilor!”, coordonat de Pr. Florin Grigorescu).

„Sfântul Ioan cel Nou pictat în suflet de copil”, vernisaj de icoane reprezentându-l pe Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava, expoziție coordonată de Asociația Preoteselor Sfânta Elisabeta. La finalul evenimentului, icoanele realizate de copii vor putea fi achiziționate, iar suma astfel adunată va fi oferită în dar familiei lui Emanuel Holca din Parohia Pătrăuți, care are un băiețel de doar un an și două luni cu probleme de sănătate. „Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună, dar și să fim și noi parte la bucuria lui Emanuel de a face primii pași susținându-l în drumul deloc ușor spre vindecare”, transmit organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”, spectacol la Teatrul „Matei Vișniec”.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, bucuria copiilor”, spectacol la Teatrul „Matei Vișniec”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei