Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 111 (8335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Promovare

„Țara Dornelor” a fost certificată pentru încă trei ani ca destinație de ecoturism

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat că ministerul pe care îl conduce a prelungit pentru o perioadă de trei ani statutul de destinație ecoturistică zonei Țara Dornelor”. Destinația acoperă zece unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, respectiv Vatra Dornei, Poiana Stampei, Coșna, Dorna Candrenilor, Dorna Arini, Șaru Dornei, Panaci, Cârlibaba, Ciocănești, Iacobeni.

„Bucovina rămâne una dintre cele mai ofertante destinațiile turistice. Felicit Asociația de Ecoturism Țara Dornelor pentru rezultatele obținute și pentru promovarea corectă și neobosită a regiunii. Certificarea ca destinație ecoturistică este doar un pas. Serviciile și valorificarea sustenabilă a resurselor sunt cele care confirmă an de an statutul pe care l-au dobândit”, a spus Constantin-Daniel Cadariu.

Conceptul de Destinație Ecoturistică a fost dezvoltat începând din anul 2012 de autoritatea publică centrală pentru turism, în parteneriat cu instituții și organizații reprezentative la nivel național (Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Turism și Asociația de Ecoturism din România), având la bază Strategia Națională de Ecoturism, Criteriile Globale pentru Turism Durabil și Standardul European de Ecoturism (EETLS). La momentul respectiv, în 2021, România a fost prima țară din Europa care a lansat un astfel de sistem de recunoaștere a destinațiilor ecoturistice.

La rândul său, managerul destinației de ecoturism Țara Dornelor din partea Asociației de Ecoturism Țara Dornelor, Mari Cazimirciuc, a ținut să mulțumească tuturor partenerilor locali și reprezentanților celor zece primării pentru susținerea acestui demers. „Vorbim despre o destinație de vacanță, cu o medie de ședere de trei-patru nopți, preferată pentru turism activ: drumeție, easy-rafting, cicloturism, călărie, schi. Caracteristicile principale sunt de zonă montană pitorească, revitalizantă, care-i ajută pe oaspeți să-și recâștige echilibrul corp-minte prin experiențe active în natură, terapii balneo și cure cu izvoare de apă vie. Natura mereu verde, apele minerale care i-au adus faima, activitățile în aer liber, Ciocăneștiul – ca exemplu al stilului de viață tradițional, produsele culinare specifice sunt fără doar și poate elemente unice, care o deosebesc de alte destinații montane și de cele cu profil ecoturistic”, a arătat Mari Cazimirciuc.

În prezent, la nivel național sunt recunoscute ca destinații de ecoturism și Eco Maramureş (Mara-Cosău-Creasta Cocoşului), județul Maramureş; Ţara Haţegului-Retezat, județul Hunedoara; Colinele Transilvaniei, județele Braşov, Mureş şi Sibiu, și Băile Tuşnad şi împrejurimile, județul Harghita.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Țara Dornelor” a fost certificată pentru încă trei ani ca destinație de ecoturism.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Țara Dornelor” a fost certificată pentru încă trei ani ca destinație de ecoturism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei