Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 111 (8335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cum să începi să joci tenis? (P)

Tenisul este un sport fantastic de care se pot bucura persoane de toate vârstele, indiferent de nivelul de îndemânare. Este o activitate plăcută și provocatoare care necesită o bună coordonare ochi-mână, reflexe rapide și multă practică. De asemenea, poate fi o activitate socială, de care te poți bucura alături de prieteni sau membrii familiei. Dacă te interesează să te apuci de tenis, descoperă care sunt pașii de inițiere în acest sport, inclusiv alegerea echipamentului, învățarea regulilor și multe altele.

 

Învață regulile de bază ale tenisului

Dacă vrei să începi să joci tenis, primul pas este să înveți regulile de bază ale acestui sport. Tenisul este un joc de rachetă care se joacă între doi jucători sau între două echipe de câte doi jucători fiecare. Scopul este să trimiți mingea peste fileu și să aterizeze în terenul adversarului, astfel încât acesta să nu poată returna mingea. Regulile sunt relativ simple și ușor de înțeles. Există multe resurse online unde le poți găsi și studia pe îndelete. În plus, poți urmări meciurile de tenis profesionist, ceea ce poate fi o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți cunoștințele.

Achiziționează-ți echipamentul necesar

Înainte de a începe să joci, vei avea nevoie de un echipament potrivit. Achiziționează articole de îmbrăcăminte ce îți permit un nivel ridicat de confort în timpul jocului. Optează pentru pantaloni scurți largi, în culorile preferate, tricouri sau bluze de trening din materiale elastice și respirabile și șosete de tenis înalte, pentru un plus de confort. De asemenea, vei avea nevoie de o pereche de pantofi special creați pentru acest tip de joc, cu talpă ce permite o bună aderență și schimbarea rapidă a direcțiilor. 

 

Alege racheta potrivită pentru nivelul tău de îndemânare și stilul de joc

În ultimii ani, rachetele de tenis au evoluat constant. În prezent, ai posibilitatea de a alege racheta potrivită pentru nivelul tău de pregătire și modul în care joci. Pentru început, cel mai bine este să alegi o rachetă ușoară și cu un diametru mai mare, deoarece acest lucru te va ajuta să o controlezi mai bine. Pe măsură ce evoluezi, alege o rachetă mai grea cu un cap mai mic pentru mai multă precizie și efect. Magazinul online Sportano, îți propune în secțiunea dedicată pe https://sportano.ro/tenis/rachete-de-tenis, rachete de tenis pentru începători, intermediare și profesionale, astfel încât să poți alege pe măsură ce devii mai experimentat, racheta potrivită. 

Găsește un antrenor sau un partener de antrenament

Tenisul este un sport care necesită multă îndemânare și tehnică, așa că este important să ai pe cineva care să te învețe elementele de bază și să te ajute să îți perfecționezi modul în care joci. Poți căuta cluburi locale de tenis în zona în care locuiești sau un antrenor care oferă lecții pentru începători. De asemenea, dacă ai prieteni sau membri în familie care joacă tenis, le poți solicita lor ajutorul pentru câteva lecții de tenis. 

 

Exersează pentru a-ți îmbunătăți tehnicile de joc

De îndată ce ți-ai pregătit echipamentul, antrenorul și un loc în care să joci, tot ce îți mai rămâne de făcut este să exersezi. Tenisul poate fi un joc dificil de învățat, însă, pe măsură ce joci și exersezi tehnicile, îți vei putea îmbunătăți abilitățile. Cu cât practici mai mult, cu atât vei învăța să joci mai bine. Nu îți fie teamă să greșești – învață din greșeli, fiindcă și acestea sunt o parte importantă a procesului.

Acum că știi care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a te apuca de tenis, nu-ți mai rămâne decât să îți achiziționezi echipamentul complet și să găsești un teren în care să-ți exersezi loviturile. Nu se știe niciodată, după antrenamente intense și perseverență, poate chiar vei reuși să faci o carieră din acest joc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să începi să joci tenis? (P).
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să începi să joci tenis? (P)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei