Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 111 (8335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai rar

A sunat la poliție pentru a fi dus la penitenciar ca să-și execute pedeapsa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un lucru mai rar s-a consemnat sâmbătă, când un bărbat din Bogdănești a sunat la Secția de Poliție Rurală Vadu Moldovei pentru a le cere oamenilor legii să îl ridice de acasă și să îl ducă la Penitenciarul Botoșani. Vasile Ciurca a fost plecat din țară, dar între timp instanțele de judecată l-au condamnat definitiv la o pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare. De altfel, bărbatul era dat în urmărire generală de mai bine de o lună de zile, după ce instanțele din Maramureș l-au condamnat într-un dosar în care a fost judecat pentru distrugere și tentativă de evadare din arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș

În iulie 2021, Vasile Ciurca era privat de libertate în arestul IPJ Maramureș. Suceveanul și un alt arestat au reușit să disloce gratiile de la celula în care erau închiși, în arestul Poliției Maramureș, fiind prinși de gardieni în timp ce încercau să iasă pe un geam, în exteriorul clădirii.

Tentativa celor doi nu a fost una total utopică, având în vedere că din același arest, cu câteva luni înainte, doi ucraineni reușiseră să evadeze în toată regula.   

În octombrie 2020, doi ucraineni, reținuți pentru trafic de migranți, au evadat după ce au dislocat rama din termopan a ferestrei, iar apoi au îndoit gratiile. Ucrainenii au reușit să îndoaie cu mâinile goale gratiile suficient cât să poată ieși din celulă și să fugă. Ei au fost prinși a doua zi pe un câmp, de unde căutau o variantă de a părăsi teritoriul țării.

După ce a existat și a doua tentativă de evadare, la IPJ Maramureș s-au luat măsuri radicale. Toți deținuții au fost mutați în alte centre de reținere de prin județele vecine, iar arestul a fost reamenajat pentru a nu mai exista posibilitatea evadării.

Scandalul de la vremea respectivă a fost unul imens, mai ales că arestul trecuse prin lucrări de consolidare, modernizare și extindere. Clădirea a fost eliberată de deținuți și supusă în regim de urgență la lucrări de consolidare și ”punere în siguranță a celulelor”.

Vasile Ciurca era la vremea respectivă în arestul Poliției Maramureș într-un dosar de furt. El a încercat să evadeze alături de un individ din Vișeu de Sus, care era reținut pentru viol.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A sunat la poliție pentru a fi dus la penitenciar ca să-și execute pedeapsa.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A sunat la poliție pentru a fi dus la penitenciar ca să-și execute pedeapsa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei