Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 108 (8332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, îi cere premierului Ciucă să demareze anchetă în „afacerea OMV” din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele AUR Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, îi solicită premierului României, Nicolae Ciucă, înființarea unei comisii guvernamentale de anchetă pentru a verifica ce partide și politicieni sunt implicați în „afacerea OMV”. Dorel Acatrinei a arătat că noile amendamente adoptate la legea de aprobare a OUG nr. 186/2022 privind contribuția de solidaritate de 60% asupra „profiturilor excesive” ale companiilor din industria petrolului, gazelor, cărbunelui și rafinăriilor elimină procentul de 60 aplicat asupra diferenței de profit între anul anterior și media anilor 2018-2021 și modifică sfera de aplicare a taxei de solidaritate care a fost inițiată de Comisia Europeană.  „Reprezentanții OMV-Petrom au declarat public că nu se încadrează în condițiile taxării în România, în schimb se încadrează în normele prevăzute la nivel european. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat public că nu știa că OMV-Petrom nu se încadrează în condițiile taxei de solidaritate din România deși el a propus actele normative în domeniul energiei. Este de notorietate că ministrul Energiei deține acțiuni la OMV Petrom și potrivit profit.ro deține trei benzinării în Mehedinți în franciză de la OMV”, a spus Acatrinei. El a precizat că prin modificările adoptate recent se introduce în mod special pentru OMV-Petrom o taxă aplicată cantității de petrol rafinat, în valoare de 350 de lei pe tonă. „Această taxă este cu siguranță specială pentru OMV-Petrom, deoarece amendamentul menționează companiile care extrag și rafinează petrol, ceea ce se aplică doar în cazul OMV-Petrom”, consideră liderul AUR Suceava. El a arătat că având în vedere că OMV-Petrom a rafinat 4,6 milioane de tone de petrol și produse semifinite în anul precedent, rezultă că ar trebui să plătească o taxă de 1,47 miliarde de lei, adică aproximativ 300  milioane de euro, pentru o cantitate de petrol rafinat de aproximativ 4,2 milioane de tone. „Aceasta este o sumă mult mai mică decât în forma anterioară a taxei, când compania a afirmat că nu se califică pentru plata taxei, deoarece nu erau aplicabile condițiile. În vechea formă, estimările Guvernului indicau o taxă de un miliard de euro”, a declarat Dorel Acatrinei. El a mai precizat că în urma unui nou amendament conform căruia "contribuabilii care nu au obținut producție în domeniile prevăzute la art. 1 alin (1) în perioada 2018-2021 nu datorează contribuția de solidaritate", OMV „scapă” și de posibila impunere a fiscului asupra taxei de solidaritate instituită la nivel european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, îi cere premierului Ciucă să demareze anchetă în „afacerea OMV” din România.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Liderul AUR Suceava, Dorel Acatrinei, îi cere premierului Ciucă să demareze anchetă în „afacerea OMV” din România2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei