Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 108 (8332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alfa – frecvența de geniu a creierului uman

Creierul nostru funcționează cu o mică cantitate de electricitate, la fel ca un computer. Poate procesa și stoca informații, poate regăsi și utiliza aceste informații pentru a lua decizii și a rezolva probleme.

Totuși, spre deosebire de un computer, creierul generează și funcționează cu electricitate care nu rămâne la o frecvență fixă. Uneori curentul electric al creierului vibrează rapid - de 20 de ori pe secundă sau mai mult. Alteori vibrează foarte încet, o dată pe secundă sau mai puțin. Oamenii de știință numesc aceste vibrații „cicluri” sau „Hertzi”, și au împărțit spectrul frecvenței creierului în patru segmente diferite, pe baza numărului de cicluri pe secundă (cps): Beta, la peste 14 cps (în mod tipic 20 cps), se produce atunci când corpul și mintea sunt active și îți focalizezi privirea; Alfa, de la 7 la 14 cps, este asociat cu somnul ușor și visarea; Teta, de la 4 la 7 cps, este asociat cu somnul adânc și cu utilizarea hipnozei pentru unele lucruri cum ar fi operația fără durere; Delta, sub 4 cps, este asociat cu somnul cel mai adânc.

Intervalul cel mai bun de utilizat pentru activitatea mentală ar fi intervalul care are cea mai mică impedanță și cea mai mare energie. Dintre cele patru frecvențe, frecvența alfa are cel mai puternic curent și este cea mai ritmică. De aceea a fost prima frecvență descoperită de oamenii de știință în anii 1920 cu ajutorul unui dispozitiv denumit „electroencefalograf”, care măsoară energia electrică din creier. Oamenii de știință l-au numit „alfa”, după prima literă a alfabetului grecesc.

Starea alfa este starea ideală pentru a analiza probleme și a găsi soluții. Beneficiile nivelului alfa: Îți permite să gândești mai clar datorită energiei suplimentare, îți permite să îți menții mai bine concentrarea, alfa este centrul absolut al intervalului normal de funcționare a creierului, deci ar permite accesul mai ușor la mai multe informații.

Însă, cercetările au descoperit că majoritatea oamenilor gândesc la frecvența beta. Numai 10 la sută din populație gândește în mod natural la nivelul alfa. Cei mai mulți oameni folosesc frecvența cea mai slabă, cea mai puțin stabilă pentru a gândi: nivelul beta. Cei mai mulți oameni, când frecvența creierului lor coboară la alfa, intră în starea subconștientă, apoi adorm. Însă, oamenii de succes rămân treji la nivelul alfa, și gândesc la acest nivel.

Pentru a funcționa cu succes la nivelul alfa, trebuie să înveți să faci două lucruri: 1. Să reduci undele creierului până la frecvența alfa, menținând starea conștientă - adică să atingi nivelul alfa fără să adormi, 2. Să devii activ mental - adică, să analizezi probleme și să găsești soluții - în timp ce te afli la nivelul alfa.

Toată lumea poate visa cu ochii deschiși. Atunci când oamenii se întind, se relaxează și visează cu ochii deschiși, își pot coborî frecvența creierului până la nivelul alfa, mai ales dacă nu își focalizează privirea pe nimic. însă, atunci când își focalizează privirea, trec imediat la nivelul beta. Acest nivel este necesar pentru focalizarea privirii. Oamenii pot visa cu ochii deschiși și rămâne la nivelul alfa cu ochii deschiși atât timp cât nu se focalizează pe nimic anume. Însă de îndată ce încep să se gândească și să analizeze o problemă și să caute o soluție, creierul lor de obicei revine la frecvența beta.

Prin antrenament, poți învăța cum să devii activ mental - cum să gândești și să analizezi problemele și să concepi soluții - rămânând la nivelul alfa.

În nivelul alfa îți poți utiliza ambele emisfere ale creierului pentru a gândi, și nu doar una.

Îți vei dubla abilitatea atunci când înveți să gândești cu ambele emisfere ale creierului? Vei face cu mult mai mult decât atât. Pentru a exemplifica, imaginează-ți că joci un joc, iar colegii tăi de echipă și oponenți au cu toții câte un picior în ghips, în timp ce tu îți folosești ambele picioare. Chiar dacă este un sport la care nu ești prea bun, tot vei părea de succes față de ceilalți oameni care își folosesc numai un picior. A învăța să-ți folosești ambele emisfere ale creierului are același rezultat: vei deveni în formă mai repede și vei avea performanțe maxime în tot ceea ce faci.

Când înveți să accesezi cu ușurință nivelul Alfa poți realiza următoarele lucruri: adormirea la o oră oarecare; trezirea la orice oră propusă fără ceas; rămânerea în starea de veghe pe orice durată de timp, chiar când ești foarte obosit; tratarea unor dureri (de exemplu, de cap), rezolvarea perfectă a diferitelor probleme apărute în viața de zi cu zi; renunțarea la unele vicii; memorarea ușoară a unor liste lungi de cuvinte; învățare mai eficace în orice domeniu; amplificarea creativității; ajutorarea propriei persoane și a altora în caz de boală.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alfa – frecvența de geniu a creierului uman.
 Vizualizări articol: 2529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 22 voturi
Alfa – frecvența de geniu a creierului uman5.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei