Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 93 (8317)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Investiție

Primăria Fălticeni modernizează și extinde iluminatul public pe 86 de străzi din municipiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni modernizează în momentul de față sistemul de iluminat în aproape tot municipiul printr-un proiect finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a precizat că valoarea investiției este de 15,2 milioane de lei, din care contribuția municipalității este de doar 2%, diferența de 98% fiind doar fonduri europene. Cătălin Coman a precizat că lucrările de modernizare și extindere a rețelei de iluminat se vor face pe 86 din cele 110 străzi din Fălticeni.

„Modernizarea iluminatului public este un proiect extrem de ambițios și de generos financiar al Primăriei Fălticeni. Proiectul are mai multe componente. Se montează stâlpi noi, lămpi noi și se reface tot ceea ce înseamnă circuite electrice. Totul va fi nou. Inclusiv avem străzi pe care vom face extinderi, unde nu a existat iluminat public până acum. La finalul acestui proiect vom avea o calitate extraordinară a iluminatului în Fălticeni. Trebuie spus că în ultima perioadă, având în vedere atât condițiile meteo care au fost, dar și faptul că se lucrează, mai sunt avarii punctuale în oraș și ne cerem scuze cetățenilor pentru acest lucru, pentru că orice fel de săpătură, cablare, recablare presupune și un anumit deranj. Sunt și zone ale Fălticeniului în care nu mai poate fi reparată rețeaua veche, care va fi înlocuită și sperăm că odată cu finalizarea acestui proiect să rezolvăm toate problemele care apar în anumite zone ale orașului și să avem un iluminat de foarte bună calitate”, a declarat Cătălin Coman.

El a subliniat faptul după finalizarea proiectului se vor reduce substanțial cheltuielile cu întreținerea rețelei de iluminat, dar și factura la iluminat plătită de primărie. Coman a spus că în prezent primăria plătește o factură anuală de aproximativ un milion de lei, iar după finalizarea modernizării rețelei și înlocuirea corpurilor de iluminat costurile anuale vor fi de circa 300.000 de lei. „Cu siguranță vom avea cheltuieli minime cu mentenanța pentru că acum avem foarte multe stricăciuni, fiind o rețea foarte veche care necesită atât efort uman, cât și financiar. De asemenea, suma de 700.000 de lei pe care o vom economisi cu reducerea facturii o vom putea redirecționa către alte investiții din municipiu”, a mai declarat primarul din Fălticeni. Cătălin Coman a spus că pe lângă lucrările de modernizare și extindere pe cele 86 de străzi incluse în proiect, primăria va realiza aceleași lucrări, din bugetul propriu, și în alte zone din municipiu. Coman a mai spus că stâlpii și lămpile noi sunt de calitate foarte bună. El a arătat că în total vor fi instalate 1.579 de corpuri de iluminat, vor fi înlocuiţi 305 stâlpi metalici existenţi şi vor fi montaţi 117 stâlpi în zonele de extindere. De asemenea, vor fi realizate 70 de surse de energie regenerabilă. Cătălin Coman a mai precizat că sistemul de iluminat public din Fălticeni va fi controlat prin telegestiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Fălticeni modernizează și extinde iluminatul public pe 86 de străzi din municipiu.
 Vizualizări articol: 527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Fălticeni modernizează și extinde iluminatul public pe 86 de străzi din municipiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei