Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 87 (8311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transparență

Compania EGGER, deschisă colaborării cu societatea civilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania EGGER cooperează cu societatea civilă și ONG-urile și caută soluții menite să asigure transparență în aplicarea legii, acolo unde prevederile acesteia nu sunt foarte clare sau lipsesc.

Tocmai de aceea, ca urmare a ultimelor apariții din social media pe tema transportului de material lemnos pe lângă discuțiile cu reprezentanți ai societății civile și explicarea procedurilor de verificare a furnizorilor, unul dintre cei mai cunoscuți activiști de mediu din județ, Tiberiu Boșutar, a făcut un material video demonstrativ.

„Răspundem întrebărilor și analizăm propunerile pe care le primim, tocmai pentru că la EGGER avem o politică de toleranță ZERO când vine vorba de tăierile ilegale de lemn”, spun reprezentanții companiei care are peste 850 de angajați în Rădăuți.

 

Măsuri voluntare și suplimentare aplicate în relația cu furnizorii

În calitate de beneficiar al materialului lemnos, EGGER nu are acces, prin aplicația SUMAL 2.0, la fotografiile care însoțesc documentul de transport. „Ca măsură voluntară și suplimentară, fără a avea o obligație legală, verificăm fotografiile care însoțesc avizul de însoțire a materialului lemnos, disponibile doar în aplicația Inspectorul Pădurii.

Tuturor furnizorilor noștri le aducem la cunoștință, periodic, prevederile legislative și modificările apărute în lege care vizează transportul materialelor lemnoase și necesitatea conformării la aceste prevederi.

Analizăm detaliile tehnice pentru instalarea unui număr de telefon la care să poată fi sesizate, ulterior anunțării oficiale a autorităților, transporturile suspicioase de material lemnos care au ca destinație compania EGGER”, precizează reprezentanții companiei, care au stat la discuții pe această temă cu activistul de mediu Tiberiu Boșutar.

Din asta a rezultat un video cu rol informativ, care ilustrează procesul de verificare în aplicația SUMAL 2.0 la recepția materialului lemnos la EGGER.

 

Prevederile legale pentru măsurarea lemnului de lucru, explicate

Ca urmare a unei solicitării recente de verificare privind un transport cu posibilă diferență între volumul înscris în documente și volumul de material lemnos transportat, reprezentanții EGGER au verificat în detaliu situația și au venit cu o serie de precizări.

Pentru lemnul rotund cu diametru până la 24 cm, conform prevederilor legale, volumul este măsurat prin cubaj tehnic, la care se folosesc factorii de cubaj minimi și maximi, cf. Anexa 6 din Normele privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, aprobate prin HG 497/2020.

De exemplu: pentru lemn de foc foioase acești factori variază de la 0,55 la 0,68, ceea ce poate genera diferențe de până la 6 mc. La aceasta se adaugă toleranța de măsurare admisă de +/-4% din volumul total.

Pentru neconformitățile privind încălcarea legislației în vigoare referitoare la circulația materialelor lemnoase este notificată Garda Forestieră.

„La EGGER, avem toleranță ZERO când vine vorba de tăierile ilegale. Susținem lupta împotriva tăierilor ilegale, deoarece silvicultura sustenabilă este și interesul nostru”.

Grupul EGGER deține din 2008 o fabrică în România, în Rădăuți, județul Suceava, unde sunt produse plăci de PAL brut și melaminat pentru industria mobilei, precum și plăci OSB pentru industria construcțiilor din lemn și sectorul retail. Compania a investit aproximativ 500 milioane euro în dezvoltarea unității strategice de producție din Rădăuți într-o locație de producție complet integrată și dotată cu tehnologie de ultimă generație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Compania EGGER, deschisă colaborării cu societatea civilă.
 Vizualizări articol: 512 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Compania EGGER, deschisă colaborării cu societatea civilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei