Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 87 (8311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiții

Primăria Vatra Dornei are în derulare trei proiecte mari, care implică intervenții în infrastructura stradală și pietonală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a anunțat că municipalitatea are în derulare, în această perioadă, trei proiecte mari care implică intervenții în infrastructura stradală și pietonală. Ilie Boncheș a făcut referire în primul rând la proiectul pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în localitățile Vatra Dornei și Roșu. El a arătat că traseul rețelei de distribuție cuprinde lucrări pe următoarele străzi: 22 Decembrie; Aleea Dornelor; Aluniș; Azurului; Botan; Procopeanu Procopovici; Baladei; Băii; Bârnărel; Calea Transilvaniei (inclusiv zona blocurilor); Crinului; Dealu Negru; Diecilor; Florilor; G. Gheorghe Manoliu; Gării; George Coșbuc; Gladiolelor; Independenței; Izvorului; Libertății; Luceafărului; Lucian Blaga; Lumea Nouă; Mălinilor; Mihai Eminescu (pe ambele părți); Mihail Sadoveanu; Minelor; Miniera; Miriștei; Molidului; Negrești; Nicolae Bălcescu; Nicolae Titulescu; Oborului; Parcului; Păcii; Petreni; Piscului; Popeni; Republicii; Roșu; Runc; Schitului; Silvicultorului; Sondei; Tudor Vladimirescu; Unirii; Vasile Deac; Vasile Lițu; Vicilicilor; Localitate Roșu.

Termenul de finalizare a acestor lucrări este luna septembrie 2023.

Ilie Boncheș a mai precizat că un alt proiect aflat în derulare este „Mobilitate urbană durabilă în Vatra Dornei”, care trebuie finalizat la sfârșitul acestui an. Primarul din Vatra Dornei a explicat că proiectul include reabilitarea străzilor destinate deplasării mijloacelor de transport în comun achiziționate prin proiect, patru autobuze hibrid, a bicicletelor și a pietonilor, respectiv str. M. Eminescu, str. Republicii, str. Aleea Dornelor și str. Luceafărului. „De asemenea, tot pe aceste străzi, se vor reface traseele de cabluri ale sistemului de iluminat, precum și cele eferente telecomunicațiilor. Cablurile vor fi pozate îngropat în pământ, în tub PVC și vor fi montate în zona pietonală a străzilor”, a precizat Ilie Boncheș, care a mai adăugat că proiectul prevede și reabilitarea podului și a pasajului pietonal din centrul municipiului.

Boncheș a mai spus să al treilea proiect este cel pentru reabilitarea sistemului de iluminat public, care presupune refacerea traseelor de cablu în zonele unde Primăria municipiul Vatra Dornei este proprietar asupra sistemului de iluminat public, Azurului, Bârnărel, Bistriței, Chilia, Dornelor, Foresta, Gării, Tudor Vladimirescu, Unirii, Vicilicilor. Primarul din Vatra Dornei a explicat că toate cablurile vor fi îngropate în pământ, în tuburi din PVC și vor fi montate în zona pietonală a străzilor, astfel eliminându-se aspectul inestetic al cablurilor aeriene. Lucrările în cadrul acestui proiect trebuie finalizate în decembrie 2023.

Ilie Boncheș a arătat că toate aceste proiectele necesită un volum mare de lucrări de diferite tipuri, condensate într-o perioadă destul de scurtă, în care condițiile meteo sunt prielnice. „Vă asigurăm că Primăria municipiului Vatra Dornei se află în contact permanent cu echipele aflate în teren astfel încât orice problemă apărută în derularea proiectelor să fie rezolvată în cel mai scurt timp!

Deși se încearcă, pe cât posibil, organizarea lucrărilor astfel ca acestea să se efectueze în simultan, disconfortul generat de lucrările de săpături și de refacere a infrastructurii rutiere și pietonale este unul important, pentru care ne cerem scuze”, a încheiat Ilie Boncheș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Vatra Dornei are în derulare trei proiecte mari, care implică intervenții în infrastructura stradală și pietonală.
 Vizualizări articol: 712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Vatra Dornei are în derulare trei proiecte mari, care implică intervenții în infrastructura stradală și pietonală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei