Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 87 (8311)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii de Paște, într-un program extins la patru curse pe zi

Vineri, 14 Aprilie 2023 (13:58:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei care ajung în Bucovina pentru Sărbătoarea Paștelui nu trebuie să rateze o călătorie unică cu Mocănița Huțulca din Moldovița. În perioada de vârf,  începând din Vinerea Mare și până în a doua zi de Paște, micul trenuleț cu abur îi va purta într-o călătorie de neuitat pe Valea Moldoviței într-un program extins la patru curse pe zi. La capătul traseului din localitatea Argel turiștii sunt așteptați cu un bogat meniu bucovinean format din mâncăruri alese, cu dulciuri și băuturi de sezon.

O astfel de călătorie în tărâmul de poveste al huțulilor, oameni ai muntelui din zona Bucovinei, reprezintă o incursiune în trecut, prin peisajul pădurilor și caselor de poveste, renăscute la viață în anotimpul primăverii. Locomotive ascunse în aburi și vagoanele încălzite cu pitorești sobe, pentru vremea încă răcoroasă de afară, pornesc zilnic la drum din Gara Moldovița, pe un traseu de basm de 12 kilometri până în centrul localității Argel. Aici turiștii sunt așteptați cu bucatele alese gătite în mod tradițional de gospodarii locului. Când locomotiva este gata pregătită cu lemne și apă, drumul de întoarcere îi fascinează din nou pe cei care au ales Mocănița pentru o zi petrecută în Bucovina.

În perioada de vârf a zilelor de Paște, între 14 și 17 aprilie, Mocănița va face patru curse zilnic în inima muntelui, începând cu orele 10.00, 12.00 și 14.00 și 16.00., durata unei călătorii fiind de 3 ore. Biletele cu prețuri de 50 lei pentru adulți și 30 lei pentru copii pot fi procurate online pe www.cfi.ro, sau de la casa de bilete existentă în incinta Gării Moldovița. Relații despre circulația trenurilor în această perioadă puteți primi și la telefon 0755 085618. Începând cu marți, 18 aprilie, trenulețul va efectua două curse zilnic, începând cu orele 10.00 și 14.00, până inclusiv în prima zi a lunii mai, după care va reveni la programul de weekend.

 

·        Un traseu de cale ferată forestieră cu o istorie de peste 130 de ani

 

Calea Ferată Forestieră Moldoviţa este considerată una dintre cele mai spectaculoase linii forestiere din România, atât prin lungimea şi profilul liniei, cât şi prin locomotivele şi vagoanele care deserveau linia odinioară. Ea a fost construită de un proprietar de gater din München şi dată în folosinţă în anul 1888. Iniţial traseul mocăniţei avea 23,9 kilometri, dar în decursul anilor s-au mai construit o mulţime de variante, astfel încât tot sistemul a ajuns, în anul 1987, odată cu înfiinţarea porţiunii Râşcovei – Râşca dreapta – Arsuri, la o lungime de 73 km. După o perioadă de abandonare a traseului, micul tren funcţionează datorită investiţiei omului de afaceri austriac Georg Hocevar, administratorul SC Calea Ferată Îngustă SRL Brad, el fiind cel care a repus în funcţiune Mocăniţa în 2005 și a dezvoltat-o, aceasta devenind astăzi una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii de Paște, într-un program extins la patru curse pe zi.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocănița Huțulca își așteaptă turiștii de Paște, într-un program extins la patru curse pe zi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei