Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

„Marșul pentru viață”, pe străzile din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 26 martie, după Sfânta Liturghie, la Fălticeni s-a desfășurat ”Marșul pentru viață” -„Viitorul este pro-viață”, un eveniment care încununează Luna pentru viață 2023.

Chiar cu câteva minute înainte de ora programată să înceapă marșul a stat ploaia care s-a lăsat la orele amiezii peste urbea de pe Șomuz, oferindu-i astfel prilejul preotului protopop Adrian Dulgheriu să vorbească în fața mulțimii adunate în curtea Bisericii „Sfântul Ilie” despre importanța Lunii pentru viață și de ce este necesar să se marcheze ”Marșul pentru viață” pe plan local. Preotul Adrian Dulgheriu i-a îndemnat pe toți, copii și tineri, părinți și bunici, preoți și cadre didactice, să se unească preț de un ceas într-un gând și o simțire, pentru a transmite un mesaj clar societății și lumii în general: Viața merită protejată și trebuie să aibă prioritate indiferent de dificultățile care pot apărea pe parcursul călătoriei noastre de pe acest pământ. Părintele Dulgheriu a vorbit și despre afirmarea valorilor vieţii umane în contextul importantei sărbători creştine „Buna vestire”, care a avut loc sâmbătă, 25 martie, fiind considerată sărbătoarea femeii şi mamei creştine.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru că am reușit să ne adunăm într-un număr atât de mare, ceea ce înseamnă că aici, la Fălticeni, sunt creștini adevărați, sunt oameni care îl iubesc pe Dumnezeu și care înțeleg că există un drept la viață”, a spus preotul Adrian Dulgheriu.

Pe baza statisticilor, medicul Valentina Irimia a scos în evidență nevoia de  educație pro-viață și apărarea vieții, protejarea vieții nenăscute, interzicerea avortului, dar și sprijinirea femeilor însărcinate aflate în situații dificile.

 

Datoria de a păstra viața

 

Marșul, care a reunit câteva sute de participanți, mulți dintre ei venind împreună cu preoții parohi și din satele și comunele din jurul Fălticeniului, a pornit de la Biserica Sfântul Ilie și s-a desfășurat pe străzile Nicolae Beldiceanu – Mihai Eminescu, cu un scurt popas de rugăciune la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, – str. Republicii (Aleea Pietonală) – Bulevardul Revoluției - Piața Nada Florilor, ultimul popas fiind în fața Catedralei „Învierea Domnului”.

La sfârșitul marșului, preotul protopop Adrian Dulgheriu a adresat celor prezenți  și fălticenenilor un mesaj despre dreptul la viață din punct de vedere religios, iar medicul cardiolog Daniela Marian a vorbit despre dreptul la viață din punct de vedere medical.

„În Sfânta Scriptură, termenul de viață are implicații deosebite. Termenul de viață arată ideea de activitate, viața este tot ceea ce mișcă, conform cărții <Facerea> de la Sfânta Scriptură. Toate vietățile ce mișună pe pământ, tot ce are suflare pe pământ înseamnă viață. Sfânta Scriptură ne arată că la baza existenței omului stau două principii: principiul vital, biologic, și principiul rațional prin care omul se deosebește de celelalte viețuitoare. Viața este sinonimă cu sufletul, așa ne învață biserica, și viața este darul lui Dumnezeu încă de la creație.

Biserica susține că fiecare om are dreptul la existență, la viață, drept care rezultă din actul creării omului de către Dumnezeu. Este dreptul fundamental, inițial, iar nesocotirea lui constituie cea mai flagrantă încălcare a poruncilor lui Dumnezeu, precum și a ordinii morale și juridice din lume.

Viața fiind un dar al bunătății Dumnezeiești, avem datoria de a o păstra, dar trebuie să purtăm grijă de viața celorlalți ca și cum am purta grijă de viața noastră. Respectând viața altora nu trebuie să o supunem nici unui fel de risc prin care ne-ar putea fi amenințată integritatea.

Marșul pentru Viață vine să ne arate că viața este darul lui Dumnezeu și tot ceea ce se susține împotriva acestei idei este anticreștin. Noi suntem creștini, noi îl iubim pe Hristos, noi iubim viața”, a spus preotul protopop Adrian Dulgheriu.

Viața este cel mai mare dar și protejarea ei a devenit o cauză principală a societății creștine din România, prin glasul Bisericii, al diferitelor ONG-uri și asociații creștine, dar și al medicilor din spitale.

„Suntem medici creștini și alături de pacienții noștri luptăm împotriva bolii, luptăm pentru viață. Împreună cerem și primim ajutorul și sprijinul bisericii, al oamenilor, al spitalului. Promovăm valorile bisericii ortodoxe creștine, lucrăm pentru mântuire, deci pentru viață. Suntem pentru viață!”, a spus dr. Daniela Marian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marșul pentru viață”, pe străzile din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„Marșul pentru viață”, pe străzile din Fălticeni3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei