Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„autoSTOPul dezinformării” - învață educație media alături de Consiliul Județean al Elevilor Suceava

Luni, 27 Martie 2023 (20:42:00)

Consiliul Județean al Elevilor Suceava inițiază campania „autoSTOPul dezinformării”, cu sprijinul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) și UNICEF România. Proiectul preia modelul unei caravane, prin care doi elevi reprezentanți ai structurii județene, Rafaela Barac-Bologa (președintele) și Mihnea Flutur (vicepreședinte), vor susține sesiuni locale pe tema educației media în mai multe orașe din județul Suceava. Elevii de liceu sunt invitați să se înscrie până pe 1 aprilie, completând următorul formular:

https://forms.gle/4z7Bnu47597GBC569
„Am participat în luna februarie la un training organizat de CJI cu susținerea UNICEF pe tema educației media, unde am învățat cum să ne apărăm de capcanele dezinformării, iar ca urmare, am găsit un prilej să transmitem informația mai departe tuturor elevilor suceveni prin acest proiect”, declară Rafaela Barac-Bologa, liderul structurii sucevene de reprezentare a elevilor. În cadrul caravanei, participanții vor cunoaște modurile prin care pot verifica informațiile cu care intră în contact. Totodată, vor învăța să diferențieze opiniile creatorilor de conținut de informațiile cu bază factuală din materialele de presă. De asemenea, ei vor afla cum pot împărtăși informații apropiaților, astfel încât să nu distribuie la rândul lor informații neadevărate în spațiul public. Orașele și datele în care vor avea loc sesiunile locale vor fi anunțate ulterior, în funcție de localitățile de unde provin majoritatea aplicațiilor.
Nevoia oamenilor de informare a fost favorizată de apariția presei scrise acum câteva sute de ani. Simultan cu evoluția și dezvoltarea accesibilității acesteia a crescut și dorința de accesare a unei varietăți mai mari de informații. Folosindu-se de nevoia oamenilor de a fi la curent cu toate noutățile, creatorii de conținut dispun de puterea necesară schimbării părerilor oamenilor, influențându-i după propriile interese. Din nefericire, elevii sunt adesea victimele acestor tehnici de influențare, ceea ce duce la fenomene de dezinformare în masă în rândul tineretului prin simpla confuzie între fapte și opinii și prin distribuirea știrilor neverificate. Conform unei analize a Centrului pentru Jurnalism Independent, „cei mai mulți tineri încă nu știu să deosebească ce e fake și ce e news. Aceștia nu au putut identifica elementele din articole sau postări care le trezesc suspiciuni atunci când primesc o informație.

Pentru mai multe informații, puteți contacta Consiliul Județean al Elevilor Suceava pe Instagram (@cje_suceava), e-mail (consiliulelevior.sv@gmail.com) sau Facebook (Consiliul Județean al Elevilor Suceava).
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „autoSTOPul dezinformării” - învață educație media alături de Consiliul Județean al Elevilor Suceava.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„autoSTOPul dezinformării” - învață educație media alături de Consiliul Județean al Elevilor Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei