Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Stupizi sub tricolor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu era de ajuns că avem fotbalul pe care-l avem, ne-am procopsit și cu ăștia care sunt uniți sub tricolor, cică. Am mai scris despre ei, nimic nou sub tricolor și sub soare. Am însă toată aprecierea pentru ceilalți români, uniți sub bunul-simț, care au scandat ”rușine să vă fie!”. După atâtea și atâtea domenii care ne-au fost confiscate în România de felurite grupuri de stupizi, iată că suntem condiționați și în tribuna echipei naționale. O singură calitate au acești, repet, stupizi: sunt organizați. Se pare că e suficient pentru FRF, care e organizată în alte direcții, cum ar fi aia care furnizează unanimități. În fine, în siajul acestui ”ultras” ridicol cu poreclă de trăsnit în NATO, și a altora ca el, România va disputa măcar un meci cu tribunele închise. Ne merităm soarta.

Măcar jocul ar fi trebuit să ne ofere satisfacție în deplasarea din Andorra, căci rezultatul nu-l puneam dintru început în discuție. Din păcate, jocul ne-a oferit doar o satisfacție parțială, se pare că doar așa mai funcționăm când e vorba de chestii colective. Chipurile, individual excelăm, puși împreună livrăm mediocru. Nu e acceptabil să joci timp de jumătate de oră cu o națională liliputană, în superioritate numerică, și să nu reușești un amărât de gol. Și doar îi văzusem înainte pe elvețieni, cât sunt ei de neutri, că s-au dus peste bieloruși și le-au dat ”manita”! Și apoi, la unison, declarații că importante sunt cele trei puncte. E ca și cum ai spune că nu mai contează cum a fost mâncarea dacă ți-ai umplut mațul... Pomenim de amatorismul gazdelor, dar nici noi nu suntem ”profi” de-a binelea, senzație întreținută și de cei doi comentatori de la Antena 1, care n-au fost capabili, minute întregi, să identifice motivul pentru care i-a fost anulat un gol lui Alibec. O țineau una și bună cu henț, deși reluările fuseseră clare, deși centralul ridicase mâna pentru a semnala indirectă, deși apăruse inclusiv pe ecran motivul anulării: ofsaid! Închei cu două referiri la jucătorii tricolori, una negativă, una pozitivă. Drăgușin a fost lăudat pentru fizic, de parcă suntem pe Insta, la poze, când el a pierdut deranjant de multe dueluri, fiind depășit cu o ușurință dezarmantă inclusiv pe linia de corner. În schimb, lui Moruțan pare să-i priască fotbalul profesionist, în care lucrează cu antrenor, nu cu un breloc, el reușind niște diagonale fantastice la punct fix, cu stângul, în timp ce la golul lui Man a centrat cu dreptul. E doar o primă impresie în această campanie, să-i vedem și la București, și nu numai pe ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stupizi sub tricolor.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Stupizi sub tricolor5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei