Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 71 (8295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

Proprietarul chioșcului de pe strada Zorilor contestă rezilierea contractului de închiriere a terenului, anunțată de primarul Ion Lungu

Luni, 27 Martie 2023 (12:57:27)

Proprietarul chioșcului construit pe strada Zorilor din municipiul Suceava contestă rezilierea contractului de închiriere a terenului, anunțată săptămâna trecută, de primarul Ion Lungu. Motivul invocat de primar pentru rezilierea unilaterală este încălcarea clauzelor contractuale.

Administratorul firmei SC Certios Gold SRL Suceava, care a construit toneta pe terenul închiriat de la primărie, Dan Rainer, a transmis redacției noastre un drept la replică „față de articolul <Chioșcul construit în parcarea de pe strada Zorilor, în municipiul Suceava, va fi demolat>, apărut în ziua de joi, 23.03.2023, în pagina 8 a ziarului Monitorul de Suceava, sub semnătura d-nei Dana Humoreanu”, pe care îl redăm integral:

„Articolul în cauză cuprinde informații eronate, neverificate, de natură să ne prejudicieze imaginea publică și să ne afecteze grav activitatea comercială. Prin articolul sus menționat se afirmă că toneta COFFE SHOP ar fi construită de noi pe trei locuri de parcare și că va fi demolată. De asemenea, autoarea articolului menționat afirmă, fără nici un temei, faptul că această tonetă ar fi scoasă la vânzare.

„lucru care încalcă prevederile contractului cu municipalitatea, prin care este interzisă subînchirierea”.

În același mod pompieristic, autoarea articolului, erijată în judecător  public, a stabilit că urmează rezilierea contractului de închiriere a terenului pe care s-a construit chioșcul, deoarece, așa cum i-a precizat primarul municipiului, consilierii locali care au votat pentru închirierea terenului „au fost duși în eroare”, contractul de închiriere fiind până la 31.12.2021 cu posibilitate de prelungire.

Articolul în cauză ne-a produs prejudicii financiare importante, în condițiile în care asociații societății, la citirea acestuia, și-au retras capitalurile în vederea desfășurării activităților de servicii către populație.

De asemenea, furnizorii de utilități (energie electrică, apă, canal etc.) au refuzat încheierea contractelor pentru utilități, punându-ne în pericol desfășurarea activităților comerciale.

În aceea ce privește afirmația privind intenția de vânzare a tonetei COFFE SHOP, aceasta nu a existat și nici nu există.

Chiar dacă societatea ar intenționa să vândă toneta, este pe deplin îndreptățită la acest lucru, bunul fiind proprietatea societății.

În ceea ce privește închirierea terenului, la o eventuală vânzare a tonetei, acest aspect cade în sarcina prezumtivului viitor cumpărător.

Contractul de închiriere pentru terenuri ocupate de chioșcuri autorizate și executate cu respectarea autorizației de construire din 5.02.2022 a fost prelungit prin actul adiționat până la data de 31.12.2023.

Contractul de închiriere a terenului prevede în art. 13 obligația chiriașului de a nu subînchiria sau concesiona contractul de închiriere unui terț, dar nu îngrădește dreptul proprietarului tonetei de a înstrăina toneta sau folosința acesteia prin mijloace legale.

Dacă am accepta aprecierea autoarei articolului precum că orice construcție ridicată pe un teren închiriat sau concesionat de către primărie nu poate fi vândut sau închiriat de către proprietarul bunului, ar însemna ca începând de mâine primăria să dispună rezilierea tuturor contractelor de închiriere a terenurilor pentru toate chioșcurile / tonetele din municipiu, a garajelor ridicate pe asemenea terenuri.

Precizăm că această tonetă a fost construită în baza autorizației de construcție, având toate autorizațiile legale, a închiriat terenul pe care este amplasată, în urma licitației publice și a îndeplinit și își îndeplinește toate obligațiile asumate prin contractul de închiriere încheiat cu municipalitatea Suceava prin primarul municipiului, activitatea fiind perfect legală.

Toneta construită în mun. Suceava pe strada Zorilor nu afectează buna circulație a pietonilor, nu produce disconfort locuitorilor din zonă, ba dimpotrivă, marea majoritate a cetățenilor din cartier sunt mulțumiți de apariția acesteia, astfel că mult așteptatul COFFE SHOP se va deschide în curând. Precizăm că în condițiile în care veți refuza publicarea acestui drept la replică, ne rezervăm dreptul de a vă acționa în instanță pentru daune morale și materiale produse în urma publicării articolului precizat. De asemenea, și în cazul în care veți mai publica informații neverificate, false, cu privire la societatea noastră.”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarul chioșcului de pe strada Zorilor contestă rezilierea contractului de închiriere a terenului, anunțată de primarul Ion Lungu.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Proprietarul chioșcului de pe strada Zorilor contestă rezilierea contractului de închiriere a terenului, anunțată de primarul Ion Lungu3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei