Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 64 (8288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Control trafic

Polițiștii au decis să dea mai multe amenzi bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au organizat, în data de 15 martie, o acțiune de control cu efective sporite care a avut alte obiective decât cele obișnuite, legate de viteză și depășiri. În prim-plan au fost de această dată conducătorii de atelaje hipo, mopediștii și bicicliștii.

Acești participanți la trafic sunt o mare problemă pe șoselele din județ.

Doar în cursul acestei luni, pe raza județului s-au produs 12 accidente cu implicarea bicicliștilor, conducătorilor de mopede sau a căruțașilor. Și mai relevant, anul trecut, în urma abaterilor provocate de bicicliști au rezultat 4 decese și rănirea gravă a altor 14 dintre ei.

Cauza ”abateri bicicliști” a fost a doua cauză de producere a accidentelor, pe parcursul anului 2022.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate în total 123 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 52.000 lei. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost aplicate căruțașilor, 10 conducătorilor de mopede și 24 bicicliștilor.

În cazul unor mopediști s-au întocmit și dosare penale pentru conducere fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii rutieri spun că vor încerca de acum să sancționeze mai des cu amenzi aceste categorii de participanți la trafic.

Accidentele provocate de bicicliști sau de pietoni care circulă sau traversează imprudent par a fi și cel mai greu de prevenit. Asta pentru că marea problemă este cea a lipsei unei minime educații rutiere.

”Sezonul de primăvară face posibilă deplasarea mult mai frecventă cu bicicleta, motocicleta sau mopedul. De asemenea, lucrările agricole de sezon desfășurate în special în zona rurală duc la o prezență sporită în trafic a atelajelor cu tracțiune animală.

Din păcate, uneori lipsa de responsabilitate și cultură rutieră, dar și consumul de alcool fac ca circulația cu bicicleta, mopedul sau atelajul hipo să genereze evenimente rutiere și mult prea des și tragedii”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polițiștii au decis să dea mai multe amenzi bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor.
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polițiștii au decis să dea mai multe amenzi bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei