Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 64 (8288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Controale aprofundate

Noi sancțiuni, de aproape 80.000 de lei, aplicate unui agent economic prins luna trecută cu un transport ilegal de material lemnos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce luna trecută polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Vadu Moldovei au interceptat în trafic un transport ilegal de materiale lemnoase, fiind confiscat inclusiv autovehiculul implicat, în valoare de 40.000 de euro, „pe fir” au intrat inspectorii Gărzii Forestiere Suceava, care au continuat cercetările. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Astfel, transportul interceptat inițial a fost efectuat de operatorul economic în baza unui aviz de însoțire, având ca proveniență un punct de lucru situat în localitatea Mălini. După efectuarea verificărilor preliminare efectuate în perioada 22-24 februarie de polițiști împreună cu delegații Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat că, în realitate, materialele lemnoase au fost încărcate din altă locație, respectiv din fondul forestier de pe raza Ocolului Silvic Râșca, acolo unde operatorul economic era autorizat pentru activitatea de exploatare forestieră.

La data respectivă s-a dispus măsura confiscării materialelor lemnoase în cauză, cu un volum de 23 mc buștean rășinoase și o valoare de 4.327 lei, iar mijlocul de transport folosit, în valoare de 40.000 de euro, format din cap tractor și semiremorcă, a fost indisponibilizat, sigilat și luat în custodia Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Delegații Gărzii Forestiere Suceava și polițiștii din cadrul SPR nr. 1 Vadu Moldovei au continuat verificărilor în vederea stabilirii trasabilității materialelor lemnoase comercializare de către operatorul economic în cauză, atât la punctul de lucru al operatorului economic din localitatea Mălini, cât și în parchetele de exploatare de pe raza Ocolului Silvic Râșca, identificându-se alte două transporturi efectuate după aceeași metodă. 

„S-a stabilit că pentru un volum total de 198 mc buștean rășinoase, cu o valoare de 37.688 lei, nu există documente justificative care să ateste proveniența legală. În acest sens echipa de control a aplicat operatorului economic 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 lei, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată”, a precizat inspectorul-șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi sancțiuni, de aproape 80.000 de lei, aplicate unui agent economic prins luna trecută cu un transport ilegal de material lemnos.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi sancțiuni, de aproape 80.000 de lei, aplicate unui agent economic prins luna trecută cu un transport ilegal de material lemnos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei