Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 64 (8288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări complexe

Anchetă pentru trei infracțiuni și autotren confiscat în cazul transportului de bușteni ascunși sub prelată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta poliției privind cazul de transport ilegal de bușteni descoperit pe raza satului Deia, comuna Frumosu, este extinsă cu privire la trei infracțiuni. Pe lângă infracțiunea de ,,transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc fără documente specifice”, ancheta vizează și infracțiunile de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

Asta pentru că trebuie stabilit și de unde provine lemnul despre care toate datele indică faptul că provine dintr-o tăiere ilegală.

De altfel, Ocolul Silvic Vama pare a avea date certe cu privire la locația de unde provin buștenii.

”Din primele cercetări reiese faptul că prestatorul de servicii care a încheiat contract cu Ocolul Silvic Vama, pentru exploatarea masei lemnoase din partida 22/2100029602270, UP I Deia, și-a depășit atribuțiile pe care le avea, respectiv de sortare a materialului lemnos în lemn de lucru și lemn de foc pe platforma pusă la dispoziție de Ocolul Silvic Vama. Reprezentantul societății a sustras 10 mc de lemn, respectiv nouă piese, pe care le-a încărcat într-un autocamion cu numărul de înmatriculare SV 83 SIF, fiind oprit de oamenii legii pentru verificări”.

Reamintim că în urma unui apel la 112 venit din partea activiștilor de mediu, în satul Deia a fost identificat un cap tractor cu semiremorcă acoperită cu prelată. Când și-a dat seama că este încolțit de poliție, cel de la volan a oprit vehiculul și a plecat.

La data de 16 martie, polițiști de la Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și de la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc - Secția nr. 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la locul identificării autotrenului unde, cu greu, s-a prezentat și administratorul firmei care deține mașina, Ilie Negură. Administratorul a făcut tot ce a fost posibil pentru a întârzia controlul, însă polițiștii văzuseră deja că sub prelată sunt bușteni și aveau confirmarea că nu există vreun aviz pentru acel lemn.

În cele din urmă, în incinta depozitului Dragoșa, lemnul a fost descărcat și inventariat. În urma măsurării buștenilor a rezultat un volum total de 10,13 mc lemn rotund rășinoase. Dacă ar fi fost sub 10 mc lemn, administratorul ar fi scăpat de confiscarea mijlocului de transport.

Având în vedere însă cantitatea de peste 10 mc lemn, s-a dispus indisponibilizarea ansamblului auto, care a ajuns în depozitul special amenajat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava de la Trei Movile.           

Cercetările pentru cele trei infracțiuni se desfășoară sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă pentru trei infracțiuni și autotren confiscat în cazul transportului de bușteni ascunși sub prelată.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă pentru trei infracțiuni și autotren confiscat în cazul transportului de bușteni ascunși sub prelată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei