Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lege sfidată

Tânăr prins de două ori la volan beat și fără permis, la interval de 13 zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul unui tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Râșca, reprezintă un nou exemplu concret cu privire la cât de mult pot fi duse spre limita extremă inconștiența la volan și sfidarea legislației rutiere.

Judecătoria Fălticeni a constatat în ședința din 1 februarie că inculpatul Petru Galan a comis două infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere (fapte din 09.01.2023 şi 22.01.2023) și două de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (fapte din 09.01.2023 şi 22.01.2023). Așadar, a fost prins mai întâi pe 9 ianuarie la volanul unei mașini, beat și fără permis și, deși a fost pus sub acuzare și i s-a aplicat măsura controlului judiciar, cu interdicția de a mai conduce, acesta a recidivat în același mod pe 22 ianuarie.

Judecătoria Fălticeni a constatat așadar o evidentă încălcare a controlului judiciar, astfel că a stabilit măsura arestului preventiv pentru 30 de zile. Conform procedurilor, măsura poate fi contestată la Tribunalul Suceava, iar inculpatul a și uzat de acest drept. Ne-am putea întreba cum va putea motiva acesta exact aceleași infracțiuni comise sub control judiciar, însă evident că acesta a uzat de un drept legal de a contesta. Așadar, o decizie definitivă privind mandatul de arestare se mai amână cu câteva zile. Până ce măsura nu rămâne definitivă, aceasta nu se pune în aplicare.

 

A doua oară a încercat să scape de polițiști cu fuga pe jos

Pe 22 ianuarie, în jurul orei 19.00, un echipaj de la Secția Rurală Vadu Moldovei, care se afla în serviciu de control trafic pe drumul județean din Râșca, s-a intersectat, în zona școlii din satul Slătioara, cu o autoutilitară Mercedes Benz, polițiștii efectuând semnal de oprire.

Cel de la volan a oprit, iar în momentul următor a deschis portiera și a luat-o la fugă pe jos.

Șoferul fugar a fost identificat și prins în mai puțin de jumătate de oră.

La volan a fost identificat Petru Galan, în vârstă de 27 de ani, localnic, care nu figurează cu permis de conducere pentru nici o categorie de auto. Acesta avea și alcoolemia de 0,87 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Și mai grav, respectivul figura cu exact aceleași infracțiuni comise în ziua de 9 ianuarie 2013. Așadar, o sfidare maximă a legii, la interval de 13 zile.

Polițiștii au sesizat mai departe procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care a sesizat mai departe Judecătoria Fălticeni, privind încălcarea măsurii controlului judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr prins de două ori la volan beat și fără permis, la interval de 13 zile.
 Vizualizări articol: 913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânăr prins de două ori la volan beat și fără permis, la interval de 13 zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei