Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Limbajul nonverbal la Donald Trump – arta tragerii de timp și a evitării

În această imagine, Trump își ține mâna stângă la ureche. Este un gest obișnuit, care ne transmite: „Te rog, vorbește mai tare / nu prea aud ce spui”. Președinții au folosit des acest gest - Ronald Reagan l-a folosit aproape zilnic. Desigur, este posibil ca el să nu fi auzit clar întrebarea. Dar, de cele mai multe ori, este folosit în primul rând ca tehnică de blocare, astfel încât Trump va mai avea câteva secunde pentru a-și formula răspunsul.

Dacă ne uităm mai atent, putem vedea că Trump își ține mâna dreaptă la urechea stângă. Pentru a realiza această dinamică, el trebuie să-și întindă brațul și mâna peste trunchi. Este posibil ca Trump să țină ceva în mâna stângă, deși, rareori poartă ceva. Trump se simte amenințat de natura întrebării și această configurație nonverbală îi oferă mai multă acoperire/confort emoțional. Întinderea peste corp este o postură de protecție, o formă trunchiată de autoîmbrățișare.

La expresia facială a lui Trump observăm tensiune în mijlocul feței, sprâncenele sunt orientate în jos și pleoapele sunt parțial închise. Există o contracție musculară semnificativă a pleoapelor inferioare. Această expresie facială indică o evaluare critică și mânie reprimată. Nu-i place întrebarea care i se pune.

REZUMAT: Președintele Trump aude, cu mare probabilitate, întrebarea adresată, dar trage de timp. Are nevoie de câteva secunde suplimentare pentru a formula un răspuns - ceea ce sugerează o strategie de înșelăciune. Donald Trump se simte amenințat de subiectul întrebării; simte nevoia să se protejeze și să-și mascheze răspunsul. Președintele manifestă, de asemenea, furie și dispreț față de întrebare sau de persoana care o pune.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223

www.mihaimoisoiu.ro

E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Limbajul nonverbal la Donald Trump – arta tragerii de timp și a evitării.
 Vizualizări articol: 2820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 30 voturi
Limbajul nonverbal la Donald Trump – arta tragerii de timp și a evitării4.7530

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei