Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 26 (8250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pachețel la școală

Mere cât un ou, distribuite elevilor din județ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desuete și revitalizate de prea puține ori de-a lungul timpului, programele guvernamentale de tipul „Laptele și cornul”, „Mere în școli” își arată limitele tot mai des.

Sunt mulți părinți care reclamă că produsele pe care copiii le primesc nu sunt de calitate, nu sunt gustoase, iar elevii și preșcolarii nu le consumă.

Eficiența acestor programe a fost de multe ori pusă la îndoială, și pe bună dreptate.

De exemplu, legea prevede ca merele distribuite elevilor să aibă 100 de grame, dar pe băncile copiilor ajung fructe mici, sub limita legală.

Un părinte din municipiul Suceava ne-a semnalat recent că merele pe care cei doi copii ai săi le primesc sunt mici, foarte tari și nu pot fi consumate, făcând referire mai ales la fructele primite în ultimele luni.

„Merele sunt mici, nicidecum nu au 100 de grame, așa cum este trecut pe punga în care vin ambalate și, în plus, sunt foarte tari, copiilor nu le plac, nu le pot consuma. Într-una din zile am cântărit mărul primit de la școală, avea 80 de grame, deci sub cantitatea prevăzută de lege”, a povestit acesta.

O sesizare similară privind produsele primite, gustul și calitatea acestora, am primit și din partea unui părinte din Rădăuți: „Cu excepția merelor și a laptelui, ce primesc elevii nu formează în nici într-un caz obiceiuri alimentare sănătoase. Biscuiți și corn fără gust, mere mici și tari”.

Desigur, proporția în care laptele, cornul (de fapt o pâinică), merele sau biscuiții se consumă de către elevi diferă de la școală la școală și depinde în mare măsură de condițiile materiale ale fiecăruia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mere cât un ou, distribuite elevilor din județ.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mere cât un ou, distribuite elevilor din județ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei