Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 9 (8233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Șapte motive pentru a mânca legume congelate

Se crede în mod popular că legumele proaspete nu pot fi comparate cu cele congelate. Mulți oameni cred că își pierd nutrienții și proprietățile. Dar este acest lucru adevărat?

Este un fapt că, cu cât mai puțin timp și mai puțină procesare au loc între recoltare și consumarea alimentelor, cu atât acestea sunt mai benefice. Cele mai mari valori nutritive se obțin din legumele luate din grădină și consumate direct, dar este adevărat că acestea nu sunt aproape niciodată consumate instantaneu, cu excepția acelor persoane care au propria grădină acasă.

Prin congelare, legumele ajung pe masa consumatorului practic în aceleași condiții și cu aceeași calitate ca atunci când au fost recoltate în grădină. Legumele congelate sunt recoltate la momentul optim, iar timpul care trece de la recoltare până la procesul de congelare este foarte scurt, ceea ce permite păstrarea tuturor vitaminelor și mineralelor. Pe de altă parte, alimentele proaspete, odată recoltate, sunt transportate pe piață, iar procesul de deteriorare și oxidare este mai rapid, pierzând adesea între 10 și 50% din nutrienți, motiv pentru care se poate spune că unele legume congelate au mai mulți nutrienți și vitamine decât cele proaspete.

Este posibil ca, în multe ocazii, să nu ai la dispoziție aceste alimente proaspete. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive, inclusiv din lipsă de timp, legumele nu sunt de sezon, supermarketul este închis în momentul în care urmează să le cumperi... În oricare dintre aceste cazuri, poți avea întotdeauna legume sub formă congelată. Poți scăpa de o mulțime de probleme dacă ai legume în acest format, deoarece ele sunt recoltate în cel mai bun moment de coacere. Și, bineînțeles, datorită procesului de congelare, acestea își vor păstra intacte proprietățile și nutrienții pe care îi aveau înainte de congelare.

Pe parcursul acestui articol îți vom vorbi despre avantajele și beneficiile legumelor congelate. Dacă vrei să afli totul despre aceste alimente și dacă sunt mai bune legumele proaspete sau cele congelate, citește mai departe. Iar toate aceste lucruri se aplică pentru legume și fructe congelate.

 

1. Legumele congelate durează mult timp

Așa este, vor rezista atât timp cât vrem noi în congelator. Spre deosebire de legumele proaspete, aceste legume congelate pot fi consumate pe o perioadă lungă de timp, pentru că nu vor fi perisabile. Dacă vrei să profiți de toate substanțele nutritive din legumele proaspete, acestea trebuie consumate imediat după ce au fost tăiate. Acest lucru este practic imposibil dacă nu avem o grădină de legume acasă și dacă nu le putem recolta, dar și consuma imediat. Printre beneficiile acestor legume congelate se numără faptul că acestea au toate substanțele nutritive prezente datorită procesului de congelare. În plus, le putem mânca oricând dorim, deoarece sunt disponibile pe tot parcursul anului.

 

2. Ajută la conservarea substanțelor nutritive

Legumele proaspete sunt considerate a fi cele care pot fi consumate în termen de maximum patruzeci și opt de ore. În caz contrar, nu este o legumă proaspătă. Multe studii susțin că legumele care au stat în frigider timp de cinci zile sau mai mult sunt mai puțin nutritive. Acestea oferă mai puține substanțe nutritive decât cele legume congela.

 

3. Legumele congelate sunt de multe ori mai nutritive decât cele proaspete

Unul dintre avantajele legumelor congelate este că ele sunt conservate imediat după culegere, drept urmare pierd mai puține substanțe nutritive decât legumele proaspete consumate care au stat în frigider timp de câteva zile. Sau chiar, în multe ocazii, sunt mai hrănitoare decât cele pe care le cumpărăm din orice supermarket, deoarece nu știm cât timp au stat acestea la frigider.

 

4. Legumele congelate nu au aditivi sau conservanți

Legumele congelate nu au conservanți sau aditivi și sunt complet lipsite de orice bacterii care ar putea încerca să le modifice. În plus, prin procesul de congelare, alimentele își păstrează toate proprietățile intacte, cum ar fi culoarea, aroma și textura.

 

5. Vei economisi timp și bani

Spre deosebire de legumele proaspete, aceste legume congelate nu au nevoie de îngrijire specială. Nu ar fi necesar să le decojim sau să le tăiem. Iar la aceasta se adaugă risipa pe care o facem cu legumele proaspete atunci când le cumpărăm, le preparăm și le tăiem în exces și ajungem să nu le folosim. În cele din urmă, sunt bani pe care îi investim și pe care îi aruncăm fără să ne dăm seama.

 

6. Ele sunt convenabile și foarte ușor de pregătit.

Aceste legume congelate vor ajunge la client într-o formă complet gata de utilizare, astfel încât nu este necesară decongelarea înainte de preparare. Aceștia ajung la consumator curate, spălate și tăiate.

 

7. Poți crea o dietă sănătoasă

Cu ajutorul unor legume congelate vom avea întotdeauna opțiunea de a mânca sănătos, deoarece vom putea avea mereu la îndemână o mare varietate de legume care conțin mult mai mulți nutrienți și care, prin urmare, sunt și mai sățioase. În acest fel putem preveni supraponderabilitatea și evita lipsa de nutrienți în organismul nostru. În cele din urmă, merită menționat faptul că achiziționarea de legume congelate promovează consumul de legume. Și, mai presus de toate, vom putea mânca fibrele, vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul nostru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șapte motive pentru a mânca legume congelate.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Șapte motive pentru a mânca legume congelate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei