Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 9 (8233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Grea misiune, deci frumoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deși nu mai sunt restricții, că pandemia cică nu moare, ci se transformă, iarăși Australian Open se vede lipsit de niște nume cu greutate. Bref, e vorba despre Carlos Alcaraz și de Naomi Osaka. Adică liderul mondial la masculin și o dublă câștigătoare de AO. Ce deceniu interesant în tenisul feminin! Mai întâi se retrage liderul mondial până să împlinească 25 de ani, apoi o altă jucătoare importantă, la aceeași vârstă, anunță că este însărcinată și deci n-o vom mai vedea o vreme prin circuit. Fără să fi avut un debut de carieră la fel de fulminant ca Osaka, Patricia Țig a revenit cu succes după naștere, iar acum este la a doua revenire, deși aproape că stă să iasă din primele 800 de jucătoare! Ea este o zguristă prin excelență, probabil că jucătoarea chineză Zhang se bucură că a picat cu ea. Nu același lucru se poate spune despre Zheng, care a pescuit-o pe Irina Begu, singura noastră jucătoare aflată pe lista capilor de serie. Asta n-a ajutat-o prea mult, căci proiecția turului 3 i-o hărăzește pe Caroline Garcia. Ar fi frumos să ajungă ambele până acolo, sunt jucătoare cu caracteristici asemănătoare, care au redescoperit tenisul, prețuindu-l mai mult, în a doua parte a carierei. Pe același sfert cu Irina, dar în partea superioară, Sorana Cârstea nu va avea viață ușoară, tur de tur fiindu-i destinate jucătoare al căror nume spune ceva. Deschide cu Putințeva, apoi Pliskova, apoi Kasatkina. Mai departe vom privi la momentul respectiv, măcar să mai avem de ce. Totuși, nu o dată trasee care păreau impracticabile au fost defrișate de jocul rezultatelor. Incintant e și traseul Anei Bogdan, care deschide teoretic lejer cu Anna Bondar, iar peste încă un gard (Ostapenko – a nu se lua în nume de rău!), se vede Paula Badosa. Vă amintiți, sper, de meciul acela senzațional de la Roland Garros 2021 dintre Ana și Badosa! Ar fi un ”remake” perfect, de preferat cu alt deznodământ. De departe, cea mai rea tragere la sorți a avut-o Jaqueline Cristian, nevoită să găsească soluții în fața favoritei #3, Pegula.

Despre foarte interesantul țintar masculin, în ziarul de luni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grea misiune, deci frumoasă.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Grea misiune, deci frumoasă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei