Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 9 (8233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Sfârșit tragic

Fostul profesor Mugurel Buga și-a găsit sfârșitul în Alpi, prins de avalanșă, încercând să-și salveze câinii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul profesor de matematică Mihail Mugurel Buga a decedat, la începutul acestei săptămâni, după ce o avalanșă l-a surprins în Valchiavenna, o vale alpină din provincia Sondrio din Lombardia, Italia, la 1.900 m altitudine.

Cu două zile înainte de tragedie, bărbatul supraviețuise unei alte avalanșe din zonă, dar s-a întors pe munte pentru a-și căuta cei doi câini husky.

Mugurel Buga era originar din Dorohoi, Botoșani, dar cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o la Suceava, unde a fost profesor de matematică la Liceul Pedagogic, actualul Colegiu „Mihai Eminescu”.

A fost și inspector de resurse umane în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, imediat după Revoluție, și consilier local din partea Partidului Ecologist. Avea trei copii, două fete și un băiat.

Se stabilise de peste 20 de ani în Italia, la Ballabio, o localitate la 7 km de Lecco, în Lombardia, potrivit gazetaromaneasca.com.

 

O persoană activă, pasionată de ciclism și munte

Mugurel Buga avea 60 de ani și era într-o formă fizică foarte bună, spun apropiații săi. Practica ciclismul, schiul și urca pe munte foarte des. În toate plimbările sale era mereu însoțit de cei doi câini husky - Timun și Gary.  

Era antrenor internațional de ciclism, iar în urmă cu câțiva ani reușise să obțină un post de profesor de matematică la Liceul „Bertacchi” din Lecco, scrie gazetaromanească.com, potrivit ballabionews.com.

Conform sursei, românul a fost găsit fără viață într-o zonă muntoasă, aflată la granița cu Elveția. Fostul profesor de matematică se întorsese acolo pentru a-și recupera cei doi husky, însă a fost surprins de o avalanșă.

În urmă cu două zile, românul îi chemase în ajutor pe salvamontiști în zona vârfului Pizzo d’Emet. Ajunși în locul respectiv, salvatorii au găsit doar câinii, care, însă, au refuzat să-i urmeze. Românul reușise să se adăpostească într-un sat elvețian, însă revenirea pe munte, câteva zile mai târziu, i-a fost fatală.

Luana Buga, fiica sa, a menționat într-o intervenție televizată că „tata mergea frecvent pe munte, aproape săptămânal. Urca la peste 3 mii de metri însoțit de cei doi câini husky. Sâmbăta l-a prins o avalanșă, a alertat serviciul salvamont, a reușit să coboare într-un sat din Elveția și a anunțat ca s-a salvat. (...). A doua zi a urcat din nou, să recupereze câinii. S-a lovit la gleznă, fie într-o nouă miniavalanșa, fie altfel. S-a așezat în zăpadă, tot echipamentul a fost găsit în ordine în jurul lui, probabil își făcea un plan cum va continua cu glezna ruptă. A ațipit și a adormit la cele veșnice”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul profesor Mugurel Buga și-a găsit sfârșitul în Alpi, prins de avalanșă, încercând să-și salveze câinii.
 Vizualizări articol: 2467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul profesor Mugurel Buga și-a găsit sfârșitul în Alpi, prins de avalanșă, încercând să-și salveze câinii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei