Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 305 (8222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Moment de sărbătoare

Polonezii din Bucovina s-au împărțit cu „opłatek”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua de 27 decembrie a fost una de mare sărbătoare pentru etnicii polonezi care locuiesc în Bucovina. Corurile romano-catolice din parohiile unde locuiesc polonezi din decanatul Bucovina s-au întâlnit pentru a participa la Festivalul Bucovinean al Colindelor. A fost pentru a opta oară când Biserica „Coborârea Duhului Sfânt” din Solonețu Nou a găzduit acest eveniment important. În cadrul festivalului din acest an au cântat corurile din Solonețu Nou, Poiana Micului, Pleșa, Cacica, Gura Humorului, Rădăuți, Moara, Suceava și Vicșani, precum și soldații schimbului al XI-lea al Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova. Au fost interpretate colinde în limba polonă și română, cele cunoscute de toată lumea, dar și colinde vechi, rar cântate chiar și în Polonia, dar păstrate aici, de polonezii din Bucovina.

După concert, participanții la festival s-au întâlnit la Casa Polonă din localitate pentru a se așeza împreună la masă și pentru a se împărți cu „opłatek” – azimă.

Evenimentul a fost găzduit de inițiatorii acestuia – președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher, și soția sa, Victoria Longher. La eveniment au participat preoți din întregul decanat de Bucovina, precum și soldați din schimbul al XI-lea al Contingentului Militar Polonez care staționează la Craiova, în frunte cu comandantul lor, maiorul Adam Gombiński, și capelanul maior Sebastian Semrau.

Pentru organizarea Festivalului Bucovinean al Colindelor, Uniunea Polonezilor din România a primit cofinanțare de la Cancelaria Prim-Ministrului, prin intermediul Asociației „Wspólnota Polska”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Polonezii din Bucovina s-au împărțit cu „opłatek”.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Polonezii din Bucovina s-au împărțit cu „opłatek”3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei