Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 305 (8222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Ministrul Cadariu: Cinci localități și zone din județul Suceava au devenit stațiuni turistice de interes local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat că în ședința de miercuri Guvernul României a adoptat o hotărâre pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local. Constantin-Daniel Cadariu a precizat că în total au fost aprobate 35 de noi stațiuni turistice de interes local, dintre acestea cinci fiind din județul Suceava. Este vorba despre comunele Ciocănești, Coșna, Mănăstirea Humorului, precum și zonele turistice ale municipiului Fălticeni și orașului Siret.

„Încă o veste bună, la final de an! România are 35 noi stațiuni turistice de interes local. Începând de acum, acestea se vor putea bucura de noi oportunități de dezvoltare, printre care menționez atragerea de investitori și finanțări, în scopul maximizării potențialului zonelor și, foarte important, o creștere a numărului de vizitatori. Mai mult decât atât, destinațiile cărora le-a fost acordat noul statut vor putea fi parte din reforma Organizațiilor de Management al Destinațiilor, având de acum posibilitatea, conform criteriilor minimale, să înființeze și să operaționalizeze o astfel de entitate la nivel local. Felicitări tuturor!”, a declarat ministrul Antreprenoriatului și Turismului. El a arătat că acordarea statutului de stațiune turistică de interes local s-a făcut în urma solicitărilor și documentației depuse de autorităţile administraţiei publice locale și ca urmare a îndeplinirii criteriilor legale, fiind efectuate inclusiv vizite în teritoriu. Județul Suceava mai are încă 20 de stațiuni turistice atestate, patru fiind de interes național și 16 de interes local.

Constantin-Daniel Cadariu a mai afirmat că pe termen mediu şi lung, atestarea noilor localități ca stațiuni de interes local va crea un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. „Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localităţile atestate ca stațiuni turistice va genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieții pentru rezidenții acestor zone”, a arătat Cadariu. El a spus că până în momentul de față în România sunt atestate 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cadariu: Cinci localități și zone din județul Suceava au devenit stațiuni turistice de interes local.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ministrul Cadariu: Cinci localități și zone din județul Suceava au devenit stațiuni turistice de interes local1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei