Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 305 (8222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Păcătos sau tăntălău?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu ştiu nici măcar dacă în vremurile absolut cretine pe care le traversăm mai este permisă utilizarea cuvântului "bulibăşeală", care îşi are rădăcina în "bulibaşă", definit de DEx ca "şef al unei cete de ţigani". Bulibăşeala înseamnă dezordine, harababură, haos, ceea ce se potriveşte de minune cu starea actuală (de fapt eternă!) din fotbalul românesc. Şi fiindcă peştele de la cap se împute (numai că,spre deosebire de zicerea clasică, nu se curăţăde nicăieri!), capul ierarhic al fotbalului nostru, un anume Burleanu, zilele trecute ne-a povestit într-un memorabil interviu la Digi Sport căa fost în Qatar, unde realizarea supremă a domniei sale a fost să meargă la unul din stadioane în aceeaşi maşină cu Roberto Carlos (i-o fi spus cineva de pe-acolo cine-i domnul în cauză, că Burleanu n-avea de unde-l şti, că doar Carlos n-a fost jucător de, pardon!, futsal). După ce a privit la oarece meciuri, evident că fără să priceapă nimic, Burleanu a tras şi niscai concluzii pe care le-a expus în acelaşi interviu. Prima şi cea mai puţin amuzantă a fost aceea că echipanumită România şi încredinţată de el însuşi unui nefericit care poartă povara numelui lu' tac'su (şi atât!, fiindcă împovărat de ştiinţajocului evident că n-a fost vreodată) n-are cum să nu se califice în ce competiţii vor urma, prima fiind Europeanul, până la care avem mai puţin de un an jum'ate. Apoi a băgat-o pe aia grea, anume că în 2026 România va fi prezentă în... Qatar! Adică gura păcătosului (sau a tăntălăului!?) adevăr grăit-a: în timp ce 48 de naţionale vor fi la Mondialul din SUA, Canada şi Mexic, noi poate vom juca vreun amical în Qatar! În timp ce ăsta spune gogomănii, în teritoriu e bulibăşealătotală: la Cluj un antrenor care a distrus ideea de fotbal primeşte contract pe nişte... mii de ani (fix după ce chiar de ziua lui a luat-o de la nişte necalificați), altul tot de la Cluj fuge de nebun la Craiova pentru a-l înlocui pe Rădoi, plecat de acolo nu se ştie de ce, la FCSB e adus antrenor un fost puşcăriaş etc. Cam de pe aici ar trebui selectaţi ăia care, după mintea lui Burleanu, se vor califica într-o veselie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcătos sau tăntălău?.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Păcătos sau tăntălău?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei