Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 286 (8203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

Fostul director de la Servicii Comunale, Romeo Galan, anunță că va face plângere penală împotriva actualei conduceri a societății

Romeo Galan, fost director al SC Servicii Comunale SA Rădăuți, a avut propriul punct de vedere după materialul din ediția online din Monitorul de Suceava din data de 3 decembrie, în care actuala conducere a societății îl acuza de un șir întreg de nereguli care au dus la situația ca în casele rădăuțenilor temperatura să nu fie mai mare de 18-19 grade Celsius. Romeo Galan a transmis un punct de vedere, pe care îl redăm în cele ce urmează:

”În virtutea dreptului la replică țin să aduc următoarele precizări cu privire la acuzațiile care mi-au fost  aduse de către administratorul interimar al SC Servicii Comunale SA - Jecalo Adi Gheorghiță.

Domnul Jecalo încearcă, alături de primarul municipiului Rădăuți – Bogdan Andrei Loghin, să inducă în eroare opinia publică. În acest sens, aduc următoarele clarificări care ar putea face lumină în această problema:

Curtea de Conturi este un organ de control financiar şi nu verifică funcționalitatea instalațiilor de distribuție. Este verificată legalitatea atribuirii contractelor și executarea lucrărilor contractate. În cazul în care ar fi existat dubii asupra acestor aspecte, mi-ar fi fost imputate sumele cheltuite nelegal. Nu a fost cazul. Vă asigur pe această cale asupra faptului ca nu există vreun proces verbal în care să fie exprimată vreo îndoială cu privire la lucrările efectuate. Acest lucru îl voi demonstra și în instanță, urmând a deschide o acțiune penală în acest sens. Țin să precizez faptul că am informat inclusiv Consiliul Local al municipiului Rădăuți cu privire la situația centralei de cogenerare şi a termoficării care avea o anumită uzură, în ședință publică. Poate fi consultat procesul verbal al ședinței Consiliului Local din data de 20.02.2020 în care a fost bugetată suma de 100.000 lei pentru un studiu de fezabilitate pentru reparație şi reabilitare, studiu de fezabilitate pe care domnul Jecalo, sub îndrumarea domnului Loghin, nu l-a mai făcut.

Cu privire la suma de 500.000 de lei restanță certificate verzi, aș dori să aduc la cunoștință opiniei publice că la momentul desfacerii contractului meu de management de către domnul Loghin, cu ajutorul domnului Jecalo, această suma reprezenta ultima rată a eșalonării sumei de 1.700.000 lei, datorați pentru certificatele verzi pe care societatea le plătește anual, sumă pe care, în context pandemic am reuşit să o eşalonez pentru a putea plăti soldul la furnizorul  de gaz. La data plecării mele din conducerea societății, această sumă nu era restantă, urmând a fi plătită conform graficului de plata. Din păcate, mințile luminate care au preluat conducerea, nu au fost în stare nici măcar să facă plățile conform graficului. Ținând cont de faptul că administratorul interimar al SC Servicii Comunale SA, Jecalo Adi Gheorghiță, nu a mai plătit de atunci în cei doi ani de interimat, nici eşalonarea acestei sume, nici sumele impuse pentru certificatele anuale de emisii de gaze cu efect de seră, datoriile societății au ajuns la imensa sumă de 3.400.000 lei. Abia aștept să văd procesele verbale ale Curții de Conturi pe această problemă.

Lucrările de mentenanță efectuate în cadrul societății, erau, în timpul mandatului meu, contrasemnate de către şefii de formație de la centrala de zonă fiind atestate și de facturile emise de către  societățile acreditate pentru lucrările de curățare şi întreținere a instalațiilor de termoficare, documente care pot fi găsite la sediul Servicii Comunale. Desigur, aceste documente nu ar face nimic altceva decât să-i acuze pe domnii de mai sus. Cu siguranță le vor scoate din arhiva pentru a le prezenta în cadrul acțiunii penale pe care o voi deschide.

Fiind deja reclamat încă din anul 2021 la toate instituțiile de control existente, precizez că toate reclamațiile au fost soluționate în favoarea mea şi niciuna din acuzațiile de mai sus nu mi-a fost imputată.

Mandatul d-lui Jecalo expiră la 31.12.2022 iar prezentul articol din Monitorul de Suceava reprezintă de fapt crearea unei situații premisa pentru prelungirea interimatului sau pe care încearcă să-l <albească> de incompetență aruncând vina asupra mea, deși nu mai am contact cu SC Servicii Comunale SA din martie 2021.  Spre știința tuturor, cel care a aprobat contractul meu de director la societatea furnizoare de energie termică pentru populație este însuși Dl. Jecalo, în luna septembrie 2020, în calitate de membru în AGA la SC Servicii Comunale SA la acea dată. Deși nu a trecut prea mult de atunci, în mod evident interesele d-lui Jecalo pentru menținerea funcției primează și, într-un mod care nu-i face cinste, păstrarea funcției la 31.12.2022 este posibilă numai prin aruncarea cu noroi asupra subsemnatului. Articolul denigrator la adresa mea reprezintă doar deturnarea atenției de la adevărata problemă: mandatul său”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director de la Servicii Comunale, Romeo Galan, anunță că va face plângere penală împotriva actualei conduceri a societății.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul director de la Servicii Comunale, Romeo Galan, anunță că va face plângere penală împotriva actualei conduceri a societății0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei