Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 275 (8192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Distincții

Medicii Roxana Filip și Monica Terteliu, universitarul Andrei Lobiuc și șase sportivi campioni, „Cetățeni de onoare” ai județului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi medici de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, un conferențiar de la Universitatea „Ștefan cel Mare” și șase sportivi cu multiple performanțe vor primi titlul de „Cetățean de onoare al județului Suceava”, în ședința de joi, 24 noiembrie a.c., a deliberativului județean. Vor fi „Cetățeni de onoare” ai județului dr. Monica Terteliu-Băițan, dr. Roxana Filip, conf. univ. dr. Andrei Lobiuc, canotorii campioni mondiali și europeni Geanina Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Ionela Livia Cozmiuc, Maria Magdalena Rusu și Maria Tivodariu și campionul mondial la culturism și fitness Andrei Cîmpan.

Medicilor și conferențiarului Andrei Lobliuc li se va conferi acest titlu pentru „profesionalismul, dăruirea și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de Covid-19 pe teritoriul județului Suceava”, iar sportivilor, pentru rezultatele notabile și pentru activitatea sportivă desfășurată la nivel național și internațional.

Dr. Monica Terteliu- Băițan este medic-șef al secției Boli infecțioase și predă la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. Este absolventă a Facultății de Medicină Generală „Carol Davila” din București în anul 2004 și a fost decorată la 1 Decembrie 2021 de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler pentru „profesionalism, dăruire și curaj” dovedite în timpul pandemiei de Covid-19..

Dr. Roxana Filip este medic-șef al Laboratorului de Biologie moleculară și de asemenea conferențiar la USV, este autoare și coautoare la tratate de microbiologie și igienă, membră în comitete științifice la diverse niveluri și „a lucrat neîntrerupt la inițierea și stabilirea laboratorului de testare a SARS-CoV2 din cadrul spitalului județean” și la testarea pacienților prin tehnica RT -PCR, asigurând „un flux neîntrerupt de activitate”, după cum se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Județean.

Conf. univ dr. Andrei Lobiuc a avut „rol esențial în dezvoltarea testării prin biologie moleculară” și în realizarea laboratorului de profil de la spital, fiind „liantul cooperării interdisciplinare  între specialiști și instituții”, se arată în proiectul HCJ.. A făcut parte din echipa inițială a laboratorului de testare de la spital; inițiativa înființării acestui laborator a pornit de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, care avea aparatul de amplificare și extracție, pe care l-a pus la dispoziția spitalului.

Canotorii Geanina Elena Beleagă, Sergiu Vasile Bejan, Ionela Livia Cozmiuc, Maria Magdalena Rusu și Maria Tivodariu și culturistul Andrei Cîmpan sunt multipli campioni ai competițiilor sportive mondiale, europene și naționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii Roxana Filip și Monica Terteliu, universitarul Andrei Lobiuc și șase sportivi campioni, „Cetățeni de onoare” ai județului Suceava.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Medicii Roxana Filip și Monica Terteliu, universitarul Andrei Lobiuc și șase sportivi campioni, „Cetățeni de onoare” ai județului Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei