Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 271 (8188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce s-ar putea să aveți nevoie de un stabilizator de tensiune acasă

Dacăvăîntrebați dacăaveți nevoie de un stabilizator de tensiune, sunteți în locul potrivit! Am făcut câteva cercetări, iar aceastăpaginăvăva explica ce sunt stabilizatoarele de tensiune, cum funcționeazăși dacăaveți nevoie de unul pentru acasă. Iatăce am descoperit.

 

Care este scopul unui stabilizator de tensiune?

Stabilizatoarele de tensiune sunt cruciale pentru protejarea echipamentelor electrice și electronice de daunele potențiale cauzate de supratensiuni, fluctuații și circumstanțe de supra/subtensiune și pentru a garanta căarticolul primește tensiunea prevăzutăși stabilă.

De asemenea, acesta funcționeazăla eficiențămaximăcu o sursăde tensiune standard și utilizeazăun transformator cu mai multe prize pe înfășurarea sa pentru a oferi ajustări variate ale tensiunii. Prin urmare, alimentarea cu tensiune este esențialăpentru ca gadgetul săîși desfășoare eficient funcția prevăzută.

Stabilizatoarele sunt importante pentru aparatele care au nevoie de mai multă sau mai puțină putere pentru tensiunea de intrare. Continuați să citiți în timp ce aprofundăm fiecare dintre aceste domenii și multe altele pentru a vă ajuta să decideți ce stabilizator de tensiune este cel mai bun pentru dumneavoastră.

Luați în considerare, în timp ce văinstalați sisteme complicate precum un home theater, dacăechipamentul dvs. primește cantitatea potrivităde electricitate. Dacăfolosiți multe dispozitive grele și sunteți sensibil la fluctuațiile de tensiune, atunci un stabilizator de tensiune este o idee bună.

 

Iatăun ghid pas cu pas pentru instalarea unui stabilizator de tensiune:

  • Verificați componentele stabilizatorului de tensiune, cum ar fi carcasa, ampermetrul, întrerupător, becul indicator, butonul și conexiunile cablurilor, astfel încât săconectați borna de intrare a acestuia la un tablou electric și săadăugați o siguranțăcorespunzătoare.

  • Conectați borna de ieșire a dispozitivului la sursa de alimentare a oricărui echipament consumator de energie, ținând cont de faptul cătensiunea nominalăde intrare a oricărui aparat electric trebuie săcorespundăcu cea a stabilizatorului de tensiune.

  • Porniți mai întâi întrerupătorul de alimentare al stabilizatorului de tensiune, iar indicatorul luminos ar trebui săfuncționeze; apoi, porniți întrerupătorul de alimentare al echipamentului consumator de energie, iar stabilizatorul de tensiune va regla automat tensiunea.

  • În continuare, închideți întrerupătorul de alimentare al oricărui echipament care consumăenergie electricădacănu îl veți folosi pentru o perioadălungăde timp, pentru a economisi energie și a menține durata de viațăa stabilizatorului de tensiune.

  • Dupăce reduceți sarcina stabilizatorului de tensiune dacătensiunea de pe piațăeste scăzutăși randamentul scade, selectați echipamente electrice, inclusiv frigidere, aparate de aer condiționat și pompe cu motoare și stabilizatoare de tensiune cu o capacitate mai mare de trei ori mai mare.

  • Un stabilizator de tensiune în capacitate de 2kVA ar trebui săfie adoptat pentru a conecta terminalele și un singur fir de cupru. De asemenea, asigurați-văcăați fixat șuruburile terminalelor și căexistăo secțiune transversalăsuficientăpe firul conectat la stabilizatorul de tensiune pentru a controla pierderile de căldurăși de presiune.

  • În cele din urmă, porniți stabilizatorul de tensiune dupăce ați oprit întrerupătorul de alimentare a sarcinii și ați conectat toate firele. Odatăce vedeți tensiunea de ieșire corectă, puteți acum săporniți comutatorul de alimentare a sarcinii.

 

Acum căați înțeles importanța unui stabilizator de tensiune pentru acasă, este timpul sădescoperiți modalitățile de a alege cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

 

Atunci când căutați un stabilizator de tensiune, luați în considerare următorii factori:

  • Natura sarcinii - Este vital sădeterminați puterea aparatelor dumneavoastră, care se vor conecta la stabilizator, deoarece consumul total de energie, sau wați, văva arăta sarcina stabilizatorului.

  • Protecția la suprasarcină- Este esențial săalegeți stabilizatoare cu protecție la suprasarcină, care includ circuite de protecție care taie ieșirea stabilizatorului atunci când existăun scurtcircuit neașteptat sau o supraîncărcare a tensiunii centrale de alimentare.

  • Intervalul de lucru al stabilizatorului - Trebuie săcunoașteți intervalul de tensiune de intrare și tensiunea de ieșire necesarăpe care o veți utiliza, deoarece aceasta este responsabilăde primirea tensiunii de intrare fluctuante și a tensiunii controlate de la stabilizator pentru a alimenta aparatele.

  • Sistemul de temporizare - Stabilizatorul necesităo temporizare în timpul unei scurte întreruperi de curent pentru a garanta echilibrul fluxului de curent, ceea ce ajutăla funcționarea continuă. Atunci când existăo pierdere temporarăde energie electricăde mai puțin de 10 secunde, motorul consumămulți curenți și compresorul se poate bloca.

 

Diferența dintre stabilizatorul de tensiune și regulatorul de tensiune

Atât stabilizatorul de tensiune, cât și regulatorul de tensiune sunt dispozitive de protecție a puterii. Mulți cumpărători nu cunosc diferența dintre ele și deseori îl aleg pe cel greșit.

Un stabilizator de tensiune este un dispozitiv care stabilizeazătensiunea de ieșire. Acesta poate regla automat circuitul de alimentare sau echipamentul de alimentare cu energie electricăa tensiunii de ieșire și poate stabiliza tensiunea de alimentare care fluctueazăfoarte mult și nu reușește săîndeplineascăcerințele echipamentelor electrice în intervalul de valori stabilit, astfel încât diverse circuite sau echipamente electrice săpoatăfuncționa în mod normal sub tensiunea de lucru nominală.

Stabilizatorul de tensiune este compus dintr-un circuit de reglare a tensiunii, un circuit de control și un servomotor. Atunci când tensiunea de intrare sau sarcina se modifică, circuitul de control efectueazăeșantionarea, compararea și amplificarea, apoi acționeazăservomotorul pentru a se roti, astfel încât poziția periei de cărbune a regulatorului de tensiune se modifică, iar raportul de rotație al bobinei este ajustat automat pentru a menține stabilitatea tensiunii de ieșire. Este utilizat în principal în echipamentele mari sau de înaltăprecizie. Ideea este de a stabiliza tensiunea, adicăde a fixa tensiunea fluctuantăși nereglementatăla o valoare stabilăa intervalului.

Regulatorul de tensiune are rolul de a regla tensiunea inițialăla valoarea de tensiune cerutăde dispozitiv. Intervalul său de intrare este orice alunecare de la 0V la intervalul de valori nominale, iar punctul tensiunii de intrare poate fi ajustat în orice moment pentru a satisface stabilitatea tensiunii de ieșire. La fel ca un transformator, este un dispozitiv care utilizeazăprincipiul inducției electromagnetice pentru a modifica tensiunea de curent alternativ pentru a realiza conversia de tensiune în funcție de un anumit raport de transformare. Singura diferențăeste căare un motor de control care poate regla tensiunea de ieșire prin modificarea raportului de legare a bobinei.

Structura regulatorului de tensiune este similarăcu cea a unui motor asincron bobinat, dar, deoarece funcționeazăadesea în condiții de frânare, principiul său de funcționare este de fapt similar cu cel al unui transformator regulator de tensiune. Regulatorul de tensiune este echipat cu un mecanism de transmisie cu roți fărăsfârșit, astfel încât săfacărotorul săproducăo deplasare unghiulară; sau săfacărotorul săfrâneze.

Atunci când poziția unghiularărelativăa rotorului se schimbă, pentru regulatorul de tensiune monofazat, fluxul magnetic de interconectare dintre înfășurarea statoricăși înfășurarea rotoricăse schimbă, astfel încât potențialul indus al înfășurării secundare se schimbă; pentru regulatorul de tensiune trifazat, schimbarea Faza potențialului indus pe înfășurarea statoricăși pe înfășurarea rotorică, iar tensiunea de ieșire obține, de asemenea, o schimbare linăși continuăprin intermediul suprafeței de conectare a liniei de autocuplare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce s-ar putea să aveți nevoie de un stabilizator de tensiune acasă.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce s-ar putea să aveți nevoie de un stabilizator de tensiune acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei