Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 271 (8188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Parteneriat fructuos

Aproape 1.500 de elevi și profesori din Dumbrăveni au primit mere în cadrul unui proiect inedit derulat împreună cu Primăria

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiune inedită la școlile din Dumbrăveni și Sălăgeni, acolo unde în cursul zilei de miercuri fiecare elev și dascăl a primit mere din partea Primăriei. A fost un proiect de care au beneficiat aproximativ 1.500 de persoane, majoritatea elevi. Totul a pornit la inițiativa primarului Ioan Pavăl, iar ideea a fost acceptată imediat de conducerea Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Merele au ajuns în cutii în fiecare clasă de curs, iar acolo unde copiii erau prezenți aceștia și-au luat mărul. Acolo unde elevii erau prinși cu alte activități, merele le-au fost așezate pe bănci pentru a putea fi luate la revenirea în clasă.

”Fiecărui copil și profesor i-a fost oferit un măr, iar săptămâna viitoare se va oferi suc de mere. Merele provin din livada pe care Primăria Dumbrăveni o are și ne bucurăm că proiectul a fost îmbrățișat de la bun început de conducerea liceului”, a spus Adina Lăcrămioara Rotaru, viceprimarul comunei Dumbrăveni.

La Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, care are două școli în acest sat și o altă școală în satul Sălăgeni, anul acesta sunt înscriși 1.438 de elevi. Copiii prezenți miercuri la cursuri s-au arătat extrem de încântați de faptul că au primit mere, iar unii dintre ei au mărturisit că sunt mai bune decât cele din pomii fructiferi de acasă.

”Faptul că pe 16 noiembrie am sărbătorit ziua mărului ne face foarte fericiți. Este o activitate derulată în cadrul proiectului educațional <Mărul> și vom beneficia cu toții în plus de o porție de vitamine”, a spus și Mihaela Apetrei, director adjunct al Liceului Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Adriana Duceac, directorul acestei unități de învățământ, a lăudat această inițiativă și speră să devină una care se va permanentiza. ”Este un proiect derulat în parteneriat cu Primăria Dumbrăveni și are ca scop determinarea copiilor de a-și însuși un mod de viață sănătos și mai ales de a-i încuraja nu doar pe copii, ci și cadrele didactice, să consume produse locale. Este un proiect la inițiativa primarului Ioan Pavăl, un proiect bine-venit și sper să devină o activitate permanentă pe care să o derulăm an de an în această perioadă”, a menționat Adriana Duceac.

Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, a mărturisit că acțiuni de acest fel vor fi diversificate, iar în perioada următoare vor fi oferite mere și copiilor de la grădinițe, precum și celor care se ocupă cu educația micuților.

”Mă bucur dacă am reușit să aducem zâmbete pe fețele copiilor pentru că până la urmă ce este mai frumos decât să vezi un copil fericit. Vreau să mulțumesc și conducerii Liceului Tehnologic <Mihai Eminescu> pentru implicarea în acest proiect și cred că parteneriatul dintre administrația locală și școală nu poate fi decât benefic pentru ambele părți și nu doar în acest caz. Spun asta pentru că în curând vom închide un proiect privind dotarea școlilor din comună, un alt pas important pentru un învățământ de calitate”, a declarat Ioan Pavăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.500 de elevi și profesori din Dumbrăveni au primit mere în cadrul unui proiect inedit derulat împreună cu Primăria.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.500 de elevi și profesori din Dumbrăveni au primit mere în cadrul unui proiect inedit derulat împreună cu Primăria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei