Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 271 (8188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fapte conexe

Ancheta DIICOT privind contrabanda a dus și la interceptarea unui polițist care ar fi luat mită în timp ce acționa cu radarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul amplei acțiuni din această săptămână a procurorilor de la DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, care a constat, luni dimineață, în peste 80 de percheziții derulate la domiciliul mai multor suspecți de contrabandă cu țigări și trafic de migranți s-a amintit, la capitolul fapte pentru care se fac cercetări, și de infracțiunile de dare și luare de mită. Suntem în măsură a reveni în acest material cu detalii cu privire la aceste fapte din sfera corupției.

Unul dintre inculpații considerați de procurorii de la DIICOT ca făcând parte din membrii principali ai grupării, Vasile Savu, din Cajvana, este pus sub acuzare, pe lângă faptele legate de contrabandă, și pentru dare de mită.

În timp ce bărbatul era monitorizat îndeaproape de structurile de combatere a crimei organizate, în mai 2021, aflat la volanul unui Audi, cu care se deplasa pe drumul județean din Todirești, respectivul a fost oprit de un echipaj de poliție, pentru depășirea limitei maxime de viteză.

Polițiștii din echipaj i-au adus la cunoștință lui Savu că a depășit viteza regulamentară și că urmează să fie sancționat cu amendă. Totodată, bărbatul de la volan a recunoscut și că are asigurarea expirată la mașină de câteva zile, condiții în care trebuia să rămână și fără certificat de înmatriculare.

Din cercetări rezultă că Savu și-a sunat tatăl și i-a spus să-i pregătească 1.000 de lei pentru a rezolva o problemă. Inculpatul s-a îndreptat apoi spre domiciliul din Cajvana, a luat suma și a revenit cu o altă mașină la echipajul de poliție. Aici ar fi dat banii unuia dintre polițiști, după care și-a sunat din nou tatăl și i-a spus că ”a rezolvat problema”.

Verificările ulterioare au arătat că polițistul a menționat în procesul verbal că șoferul a fost înregistrat cu viteza de 98 de km/h și i-a aplicat doar un avertisment, deși sancțiunile ar fi trebuit să însumeze 3.200 de lei, măsura complementară fiind de reținere a certificatului de înmatriculare.

Dacă cu privire la infracțiunea de dare de mită procurorii au considerat că au probatoriu suficient, față de polițistul care ar fi luat banii se continuă ancheta pentru a fi lămurite mai multe aspecte și pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect sau inculpat pentru infracțiunea de luare de mită.

Aceasta ar fi singura faptă din sfera corupției care a rezultat conex în cadrul anchetei de amploare a DIICOT și a polițiștilor de la BCCO Suceava, care s-a concretizat în această săptămână cu efectuarea a 83 de percheziții în Suceava, Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mehedinți și Gorj.

Deși acuzațiile din dosar sunt majore, fiind vorba de transporturi mari de țigări de contrabandă interceptate pe traseul Suceava – Bihor, judecătorii de la Tribunalul Suceava nu au admis propunerile DIICOT privind arestarea a patru dintre inculpați (inclusiv a lui Savu, cel acuzat de dare de mită).

Toți cei 13 inculpați reținuți pentru 24 de ore în acest dosar se află în acest moment în libertate, sub măsura controlului judiciar.

Prin prisma măsurilor preventive acțiunea procurorilor de la DIICOT nu este un succes.

Din cei 13 reținuți în arest, 9 au primit direct control judiciar din partea procurorilor, în timp ce patru dintre ei au control judiciar stabilit de judecători.

Rămâne de văzut totuși ce se va întâmpla mai departe, decizia Tribunalului Suceava nefiind definitivă. 

Toți inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ancheta DIICOT privind contrabanda a dus și la interceptarea unui polițist care ar fi luat mită în timp ce acționa cu radarul.
 Vizualizări articol: 2241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ancheta DIICOT privind contrabanda a dus și la interceptarea unui polițist care ar fi luat mită în timp ce acționa cu radarul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei